franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

rb
rb
0 28.12.2015 20:00:16

Javornik: Bilo bi mazanje oči, bilo bi zavajajoče

Grega Wernig
Velenjčani so bili eno od neprijetnih presenečenj prvega dela prvenstva v slovenski prvoligaški druščini. Deveto mesto je vsekakor (precej) manj od pričakovanj, toda Jernej Javornik je prepričan, da njegova ekipa premore dovolj kakovosti in da obstanek ne bi smel biti vprašljiv.

Velenjski pogled na lestvico po prvem delu prvenstva ni prijeten, Rudar je na predzadnjem mestu, slabši izkupiček imajo le Krčani. "Drži, da uvrstitev ni najboljša, da ni dobra, čeprav je v nastalem položaju z mojega zornega kota celo boljše, da smo deveti, kot da bi bili denimo s takšnim izkupičkom šesti. Oziroma s točko več. To bi bilo mazanje oči, bilo bi zavajajoče, v tem primeru bi lahko v pomlad morda krenili pretirano sproščeni. Tako pa je vsem popolnoma jasno, da nas čaka zelo zahtevno nadaljevanje prvenstva, kar nekaj ekip se bo borilo za obstanek," je z zanimivim razmišljanjem postregel Jernej Javornik.


DELA BO OGROMNO
Knapi so se na zimski oddih odpravili s petimi zmagami, sedmimi neodločenimi izidi in desetimi porazi. "Nekatere preizkušnje bi se lahko razpletle tudi drugače. V našo korist, žal se niso izšle, kot bi si želeli. Ampak zdaj je, kar je, treba se je osredotočiti na to, da bi bili v nadaljevanju prvenstva čim boljši. Pomembno je, da bomo po daljšem obdobju znova odšli na skupne priprave in imeli dovolj časa, da se ustrezno pripravimo na izzive, ki nas čakajo. Rezerv imamo več kot dovolj, dela bo ogromno. Dejstvo je, da moramo biti v napadu bolj konkretni, bolj učinkoviti, tudi fazi obrambe bo treba posvetiti veliko pozornosti, saj smo dobili preveč golov. Na področju igre bomo prav tako morali marsikaj postoriti. Na voljo bomo imeli dovolj treningov, da se bomo lahko bolje uigrali, posledično bi morali v drugem delu sezone igrati boljši nogomet. Glede na vse, kar se je dogajalo, je popolnoma jasno, da je za nami turbulentna jesen, po kateri je mesto na lestvici kar realno," pravi trener Rudarja.


ODVISNO OD ODHODOV
Sodeč po jesenski beri, bi bila kakšna okrepitev nedvomno dobrodošla. "Vse bo odvisno od odhodov. Če bo kdo odšel, si bomo seveda prizadevali, da bi ga primerno nadomestili, a trenutne razmere so takšne, da kakšnih večjih premikov ne gre pričakovati. Vsekakor pa ne v tolikšni meri kot pred začetkom sezone," je pojasnil 40-letni strokovnjak.

Zmag na igrišču je bilo resda malo, največjo so knapi dosegli ob igrišču. Vsekakor je nadvse obetavno, da je začelo na stadion Ob jezeru prihajati vse več gledalcev, v primerjavi s preteklimi leti se je obisk precej povečal. To je gotovo zasluga tistih, ki se v klubskih pisarnah trudijo, da bi se mesto znova bolj poistovetilo z Rudarjem. Očitno so na dobri poti, toda z rezultati bodo morali svoje dodati tudi Ivan Knezović in soigralci. "Vrnitev občinstva je vsekakor zelo pozitivna in vsi verjamemo, da se bo takšen trend nadaljeval. Po najboljših močeh se bomo trudili, da bi navijačem pripravili čim več prijetnih trenutkov, da bi jih razveselili s čim več uspehi," je dejal Jernej Javornik, ki se ne boji, da bi se lahko pomlad razpletla s črnim scenarijem. Z izpadom Rudarja. "Zelo dobro vemo, da je pred nami nadvse zahtevno obdobje, da bo v drugem delu prvenstva vsaka tekma kvalifikacijska, pritisku se bo nemogoče izogniti. Ampak prepričan sem, da smo ob dobrih pripravah sposobni doseči namen, kakovosti gotovo imamo dovolj."

Članki iz rubrike