pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

nu
nu
0 13.02.2016 11:54:07

Čeferin: Ko me je Maribor potreboval, sem mu priskočil na pomoč

Arsen Perić
Prvi mož NZS Aleksander Čeferin pravi, da je svoj vpliv pri Uefi že izkoristil tudi za to, da je priskočil na pomoč Mariboru.

Aleksander Čeferin je že nekaj časa prvi mož slovenskega nogometa, toda to ni njegova edina funkcija v svetu nogometa. Kot predsednik Nogometne zveze Slovenije je aktivno vpleten tudi v določene sfere delovanja pri Evropski nogometni zvezi, je podpredsednik komisije Uefe za predpise. In to mu je, kot je pojasnil v intervjuju za Sportal, v preteklosti koristilo do te mere, da je lahko priskočil na pomoč Mariboru, ko jo je slednji potreboval.

"Sem v zelo dobrih odnosih s šefom pravne službe Uefe. To so pomembne stvari. To dobro vedo pri NK Maribor, saj sem jim neko težavo pomagal rešiti s klicem. Poslanstvo predsednika je pravo, če imaš takšen vpliv pri Uefi, da lahko pomagaš. In svojim klubom si dolžan pomagati," je za Sportal povedal Aleksander Čeferin in glede tega, kako je pomagal vijoličastim iz Ljudskega vrta, nadaljeval: "Dikcija kazni, ki jo je prejel, je bila relativno nejasna. Od nje je bilo odvisno, ali bo na naslednji tekmi v Ljudskem vrtu skoraj dva tisoč navijačev manj ali ne. Tukaj nastopim jaz, da čim bolj pomagam našim predstavnikom. Če iščeš vpliv za osebno korist, je to kratkega daha. Veliko funkcionarjev, tudi nekateri naši, je bilo leta in leta v vseh komisijah, pa niso niti enkrat odprli ust, kar je razvidno iz zapisnikov. Če se nočeš izpostavljati, si tam tiho in pač vzameš nekaj malega denarja. S tem imaš najmanj težav. Sam se moram pripraviti na nastop, vedno je prisotnega nekaj adrenalina, ker nastopaš pred 500 ljudmi. Marsikdo se vpraša, kaj je to meni treba. A naši klubi to potrebujejo. Če te bolj spoštujejo, je to vedno koristno za nacionalno zvezo."

Članki iz rubrike