profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 09.03.2016 10:58:30

Dino Hotić: Da se bom v Maribor vrnil močnejši

Grega Wernig
V prvih dveh krogih spomladanskega dela prvenstva je samo en klub osvojil vseh šest točk. Presenetljivo je to uspelo močno okrepljenemu Krškemu, ki je s šestimi točkami pobegnil z dna lestvice, eden izmed najzaslužnejših za odlične igre Krčanov po zimskem premoru pa je Dino Hotić, posojen nogometaš Maribora.

Dvajsetletni Ljubljančan, ki se je pri rosnih šestnajstih letih skupaj s Petrom Stojanovićem in še nekaterimi talentiranimi mladci iz slovenske prestolnice preselil pod Kalvarijo, v vijoličastem dresu za zdaj še ni dobil prave priložnosti. Čeprav je že praktično štiri leta priključen prvemu moštvu in je za Maribor debitiral že pri 17 letih na tekmi s Triglavom, ko ga je Darko Milanič pri izidu 4:1 v igro poslal v 62. minuti namesto Gorana Cvijanovića, je do zdaj za aktualne državne prvake odigral samo 14 prvenstvenih obračunov, na večini je v igro vstopil s klopi.

Zaradi želje po rednem igranju in predvsem zaradi želje po napredovanju se je Dino Hotić pozimi odločil, da Ljudskemu vrtu začasno pomaha v slovo in se odpravi malce bolj južno, v Krško, kjer si ga je v svojih vrstah neizmerno želel trener novincev v ligi Tomaž Petrovič.

"Dan pred začetkom priprav Krškega me je poklical Zlatko Zahović in mi ponudil dve možnosti. Prva je bila ta, da ostanem tudi v spomladanskem delu sezone v Mariboru, za kar si je zelo prizadeval trener Krunoslav Jurčić, toda jasno mi je bilo rečeno, da ni nujno, da bom ves čas igral. Včasih bi igral, včasih ne, bil bi del rotacije. Druga možnost je bila, da odidem v Krško, kjer si me je želel trener Petrovič, ki se je prišel v času zimskega premora petkrat ali šestkrat v Maribor pozanimat o tem, ali sem na voljo za posodo. Odločil sem se za drugo možnost," je svojo pripoved začel eden izmed junakov nedeljskega lokalnega derbija s Krko, na katerem je Krško zmagalo z velikih 3:0.

NAUČIL SE BOM IGRATI POD PRITISKOM 
Mladi slovenski reprezentant je ugotovil, da mu sedenje na klopi prvega moštva in igranje za drugo moštvo vijoličastih, ki igra v tretji slovenski nogometni ligi, preprosto ni dovolj in da potrebuje v svojih nogah več težkih tekem. Odhod v Krško, kjer je pravzaprav vsak obračun izjemno pomemben, kajti Krčani se bodo verjetno vse do konca krčevito borili za obstanek, se zdi kot zadetek v polno.

"Zadovoljen sem s svojo potezo, v Krško sem prišel z enim samim namenom: da čim več igram. In seveda pomagam ekipi do obstanka. Redno igranje mi bo pomagalo pri razvoju, v Krško sem prišel, da se bom v Maribor vrnil močnejši. Jasno, da smo igralci tudi v Mariboru pod velikim pritiskom, toda tam nisem bil tako pomemben člen prvega moštva. Tukaj igram redno in igranje za Krško mi bo pomagalo, da se bom naučil igrati pod pritiskom, kar mi bo zagotovo koristilo za naprej," je zelo zrelo svojo novo avanturo ocenil nizkorasli vezist.



Zakaj si ga je trener Krškega tako zelo želel v svojem moštvu, je hitro postalo jasno. Hotić je v igro Krškega vnesel novo raven, postal je motor igre, s svojim odličnim pregledom nad igro zna zaposliti napadalce, s svojimi dobrimi predložki so Krčani postali zelo nevarni ob prekinitvah. Nogometaš Maribora je prevzel vlogo glavnega organizatorja igre, in kot pravi, mu ta vloga zelo ustreza. "Že v mlajših letih sem zelo rad igral kot organizator igre, rad sem prevzemal odgovornost, razigraval soigralce. To mi ustreza in hvala bogu lahko v Krškem počnem točno to," je dejal Hotić, ki ga mnogi navijači Maribora v naslednji sezoni vidijo kot enega pomembnejših mož v vrstah vijoličastih, večina je prepričana, da na položaju osrednjega vezista: "Mislim, da sem sposoben igrati na tem položaju tudi v Mariboru, tako mislijo tudi ljudje okrog mene in navijači, toda dejstvo je, da o tem ne odločam sam."

NOSILI SO NAS NAVIJAČI
Mladi slovenski reprezentant se je v Krškem torej odlično znašel, prihod iz za slovenske razmere velikanskega kluba v malčka pa mu ni delal prevelikih težav. "Nikakršnih težav nisem imel. Resda so pogoji v Mariboru boljši, vendar sem igral na posodi tudi v Veržeju, zato mi prihod v Krško ni predstavljal kakšnega šoka. Tako ali tako nisem nekdo, ki bi potreboval ne vem kakšne pogoje za treniranje in igro. Dovolj sta mi že žoga in igrišče," se je nasmejal Hotić, ki se je ozrl tudi na pravkar končani lokalni derbi s Krko: "Odlično smo začeli sezono, dvakrat zmagali in se oddaljili od zadnjega mesta, kar je super. Glede na kader mislim, da nam bo uspelo. Tekmo s Krko smo odigrali zares odlično, bili smo veliko boljši od tekmeca. Vzdušje na stadionu je bilo fantastično, naši zvesti navijači so nas nosili vseh 90 minut in ob takšni podpori ne moreš igrati slabo."

MILANIČ MI JE PONUDIL NAJVEČ PRILOŽNOSTI
Ker je še vedno član Maribora, smo morali vezista Krškega seveda povprašati tudi o njegovem mnenju o večnem derbiju, ki se je končal z 0:0. "V času derbija smo bili s soigralci v karanteni, kjer smo si obračun seveda ogledali. Mislim, da sta bili obe ekipi malce premalo konkretni, mislim, da je imel Maribor prek Novakovića najlepšo priložnost na tekmi, a tudi Olimpija je bila nevarna in bi lahko zmagala. Zdi se mi, da je na koncu remi celo najbolj pravičen," je vse skupaj ocenil Hotić, ki si je tekmo ogledal tudi v družbi dveh nekdanjih članov Olimpije, Luka Žinka in Tima Čeha: "Med tekmo je bilo veliko zbadanja, na koncu sta bila bolj zadovoljna Luka in Tim, toda mislim, da je do konca še veliko tekem in da se lahko Maribor še vedno veseli naslova prvaka."

Za konec smo Hotića povprašali tudi, kaj pričakuje od naslednje sezone, ali se vrača v Maribor ali bo odšel še na eno posodo. "Trenutno še ne vem, toda mislim, da mi je dal Zlatko Zahović jasno vedeti, da računa name, saj mi je dal v podpis novo pogodbo. Seveda upam, da bom v naslednji sezoni igral za Maribor, da bom skupaj z njim zaigral v kvalifikacijah za ligo prvakov, če bom moral še na eno posodo, pa mi to ne bo nikakršen problem," je bil iskren Hotić, ki se je dotaknil tudi zamenjave na klopi vijoličastih: "Krunoslav Jurčić je bil odličen trener, njegove metode treningov so bile fantastične, toda tudi za Darka Milaniča velja podobno. Milaniča zelo dobro poznam, on mi je kot prvi ponudil priložnost v članskem moštvu, pri njem sem tudi največ igral, zato sem vesel, da se je vrnil na klop." Čisto za konec je Hotić razkril tudi svoj sanjski scenarij letošnje sezone: "Upam, da bo Maribor prvak in da si bo Krško zagotovilo obstanek."

Članki iz rubrike