Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
19 17.03.2017 11:13:53

Ganljiva izpoved Dareta Vršiča: Pri 16 letih sem izgubil očeta. Bilo je ...

Drago Wernig - TAKA
Dare Vršič v ganljivi izpovedi o prehitri izgubi svojega očeta.

V tej sezoni je Dare Vršič za mnoge najboljši posameznik ne samo Maribora, pač pa celotne prve lige. Na svojem kontu ima že sedem zadetkov, ob tem je zbral še 10 asistenc, kar pomeni, da je trenutno najbolj učinkovit nogometaš vijoličastih.

Izkušeni vezist, ki doživlja drugo nogometno pomlad, je v intervjuju za Večer spregovoril o številnih zanimivih temah, med drugim se je dotaknil tudi prezgodnje smrti svojega očeta. "Star sem bil 16 let, ravno sem se priključil treningom članske ekipe Mure. Brez atijeve pomoči mi ta preskok iz kadetske v člansko ekipo ne bi uspel. V kratkem obdobju sem nenormalno napredoval. Ta izguba je bila velika žalost. Ni bilo več nasvetov, vodstva, ki ti ga lahko da le ata. Imel sem kup težav, ko nisem vedel, komu lahko zaupam, kdo mi lahko svetuje," je ganljivo izpoved začel Vršič.


Nogometaš Maribora je prepričan, da se je tudi zaradi smrti očeta zgodila Romunija, kjer je preživel najslabša skoraj tri leta svojega življenja. "Zagotovo se je zaradi tega zgodila Romunija! Pri 20 letih težko sam sprejemaš dobre odločitve, dobro je poslušati starše. Drugi ljudje vidijo v tebi kakšne druge koristi, njihovi nasveti niso iskreni," pravi Vršič.

In dodaja: "Tisto Romunijo bi bilo najbolje vreči stran. Name se je nakopičil ves gnoj, vse skupaj bi najraje izbrisal iz življenja. Izgubil sem skoraj dve leti in pol nogometa, šele na posoji v Kopru sem se vrnil med žive. Zlomil sem si nogo, operacija ni bila uspešna. Pa tudi administrativne zadeve, pogodba …, vse je bilo smešno nastavljeno. Niso izpolnjevali svojih obveznosti. Želeli so, da bi dve leti igral za nič evrov. Tega res nisem hotel sprejeti. Nič evrov mi je bilo malo premalo. Videl sem, da tam nimam več kaj početi. V Romuniji je bilo v tistem času sicer veliko financerjev, poslovnežev tipa Mandarić, ki so vlagali v klube. To je delovalo kakšni dve leti, nato pa se je vse sesulo. Še danes so razmere slabe. Klubi, kjer bi igralec dobil redno plačilo, so redki."

Celoten intervju z Vršičem si lahko preberete TUKAJ

Značke: dare-vršič, maribor

Članki iz rubrike