podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
0 15.11.2014 21:33:04

Kampl: Imeli smo veliko priložnost

Nikola Miljković
Do zadnjega se ni vedelo, ali bo Kevin Kampl proti Angliji lahko nastopil, na koncu je na zelenici Wembleyja preživel vseh devetdeset minut.

"Veliko težje ni bilo. Drugače, seveda. Ker se moraš tudi malce paziti. Dobro sem se počutil, bolečin ni bilo, zdaj po tekmi so se manjše bolečine vrnile, zato mi je selektor dal prosto, da lahko grem na pregled. Bomo videli, kaj bo," je svetlolasi napadalni vezist najprej odgovoril na vprašanje, ali se je bilo zaradi težav s poškodbo kaj težje pripraviti na tekmo proti Angliji, nato pa pojasnil, zakaj je na Wembleyju zaigral: "Zelo sem si želel igrati, dolgo sem razmišljal o tej tekmi. Zadnje dni mi ni bilo lahko, vsak dan sem razmišljal, ali bom lahko igral in na koncu je hvala bogu šlo. Zdaj moram na pregled, da vidim, kaj je."

Kampl je z igro tvegal tudi poslabšanje zdravstvenega stanja. Kaj pa bi bilo, če bi se vrnil v Salzburg še bolj poškodovan? "Nič, kaj bi bilo. V klubu igram skoraj vsako tekmo, zato sem rekel, da bom tudi tu igral. Ker mi je to pomembno in zato sem poskusil. Če bi se kaj zgodilo, bi se pač zgodilo. Takšno je življenje, ne moreš nič."


Štiriindvajsetletnik je nato pokomentiral dogajanje na zelenici: "Angleži so pokazali, kaj znajo. Predvsem po izenačujočem zadetku so začeli odlično igrati, težko se je bilo kosati z njimi, veliko smo morali teči. Poskušali smo in se borili. Mislim, da si nihče ni mislil, da lahko danes zmagamo, to bi bilo nekaj neverjetnega. Imeli smo tako veliko priložnost, kot še nikoli. Na žalost smo takoj po doseženem zadetku prejeli izenačujočega. To se nam ne bi smelo zgoditi, morali bi boljše stati na igrišču. Škoda za nas, naše navijače, ki jih je bilo veliko in so super navijali. Ampak glavo gor, imamo še veliko tekem."

Nekaj trenutkov je kazalo, da lahko Slovenija iz Londona odnese tri točke. "Občutek pri doseženem zadetku je bil super. Vsi smo bili srečni, se objemali, ampak potem smo takoj v naslednji akciji dobili zadetek, to se nam ne bi smelo zgoditi, a na žalost se je. Imamo še tekmi proti Estoniji in Litvi doma, na teh dveh tekmah moramo vzeti šest točk in potem bo, v to sem prepričan, vse dobro," se je avtogola Hendersona spomnil Kampl, ki poraza proti varovancem Roya Hodgsona ne vidi kot nič tragičnega: "Mislim, da poraz na naše možnosti ne vpliva kaj preveč. Seveda bi si želeli zmage, ampak moramo ostati trdno na tleh. Anglija pomeni zelo veliko v nogometu, na Wembleyju ne zmaga vsak. Mi smo imeli priložnost, na koncu se ni izšlo, ampak imamo še veliko tekem, kjer lahko dobimo točke in prepričan sem, da jih bomo."

Kako pa je bilo igrati na kultnem Wembleyju? "Seveda si malo pozitivno nervozen, ampak zato igraš nogomet. Ni lepšega. No, bilo bi še lepše, če bi zmagali, a bilo je super. Te tekme ne bom nikoli pozabil in vesel sem, da sem lahko bil del spektakla."

Članki iz rubrike