boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 27.03.2015 23:47:51

Katanec: Izid bi lahko bil dvoštevilčen

Nikola Miljković
Kvalifikacijsko srečanje Slovenije in San Marina se je končalo s prepričljivim slavjem slovenske reprezentance.

Varovanci selektorja Srečka Katanca so izdatno napolnili gostujočo mrežo in slavili s 6:0. Pri tem se je med strelce vpisalo šest različnih nogometašev. Srečanje pa si bosta še posebej zapomnila Andraž Struna in Dejan Lazarević, ki sta se veselila prvenca v članski izbrani vrsti.


"Vse ste videli, zaslužena zmaga, temu ni kaj dodati. Sem pa zadovoljen, ker so fantje vzeli tekmo resno vseh 90 minut. Seveda bi lahko bilo tudi več golov, a nihče, ne Anglija, ne Litva, ne Estonija, si ni proti San Marinu ustvaril toliko priložnosti. Zgleda lahko, če žoga steče, a ni tako lahko. Že v prvem polčasu bi morali dati pet ali šest golov, a v tem delu igre nismo bili dovolj agresivni. Bil sem zadovoljen z načinom igre, v drugem pa je šla žoga hitreje in vidi se, kako se lahko na ta način ustvari priložnost za gol. Lahko bi bil tudi dvoštevilčen izid," je bil po dvoboju razumljivo zadovoljen Srečko Katanec.

BREZ ŠTIRIH

Izbrano vrsto v ponedeljek čaka še prijateljska tekma s Katarjem. Selektor Katanec v tem dvoboju ne bo računal na Samirja Handanovića, Josipa Iličića, Milivoja Novakovića in Boštjana Cesarja.

"Za nas so to težke tekme, potrebne je veliko fizične moči pa tudi psihološke priprave. Slovenija ima veliko večjo izbiro različnih tipov igralcev. Mogoče bi moral ob polčasu nekoliko bolj pritisniti na svoje igralce, ker smo bili preveč zadovoljni s prvim delom in smo se preveč sprostili. A ti nasprotniki so za nas seveda vseeno razred zase in smo lahko vseeno zadovoljni," pa je srečanje videl selektor San Marina Pierangelo Manzaroli.

Članki iz rubrike