nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

dm
dm
0 27.03.2015 22:39:24

Odlična podoba, veliko golov, dobri občutki (video)

Arsen Perić
Že pred tekmo med Slovenijo in San Marinom se je vedelo, da bodo izbranci Srečka Katanca zabeležili nove tri točke v kvalifikacijski skupini E, edino vprašanje je bilo, s kakšno razliko bodo odpravili skromne nasprotnike.

Končni izid je bil 6:0, če bi Slovenci izkoristili še številne druge priložnosti, ki so jih imeli, pa bi lahko bil še za nekaj zadetkov višji. Tako kot slovenski selektor ni presenetil z izbiro začetne enajsterice – začeli so tisti, ki so bili tudi na treningih ves čas v prvem planu – tako tudi potek same tekme ni presenečal v ničemer. Slovenci so se od prvega žvižga glavnega delivca pravice Oliverja Drachta postavili izjemno avtoritativno in takoj pričeli z obleganjem vrat nasprotnika.

slovenija san marino nm7
Nikola Miljković
Sanmarinci so bili, jasno, osredotočeni samo na obrambo, njihov pogled do Samirja Handanovića ni segel. Na začetku tekme so sicer uspeli z zelo zgoščeno obrambo nekako držati neodločen izid, toda v 10. minuti so po odlični globinski podaji Valterja Birse in fantastični akciji Josipa Iličića, ki se je najprej spretno izmuznil prepovedanemu položaju, potem še bolj spretno preigral vratarja Benedettinija in na koncu še rutinirano zadel za navdušenje na tribunah. 

Vsem tistim, ki so bili prepričani, da Josipa Iličića slovenska reprezentanca ne potrebuje, je Jojo s to potezo zaprl usta, tudi v nadaljevanju tekme je namreč s svojimi odličnimi preigravanji in domiselnimi potezami dokazal, da Slovenija krvavo potrebuje takšnega tipa igralca.

BREZ ŠTIRIH

Izbrano vrsto v ponedeljek čaka še prijateljska tekma s Katarjem. Selektor Katanec v tem dvoboju ne bo računal na Samirja Handanovića, Josipa Iličića, Milivoja Novakovića in Boštjana Cesarja.

Po hitrem uvodnem zadetku so se jasno slovenski reprezentanti sprostili, igra je še bolj stekla in lepe akcije so se vrstile ena za drugo. V 13. minuti je Boštjan Cesar stresel prečko, dobrih deset minut kasneje je slovenski kapetan poskusil še enkrat, toda njegov strel z glavo je razpoloženi vratar San Marina ubranil.

V 33. minuti je Slovenija še drugič zadela okvir vrat, tokrat je od daleč poskusil Jasmin Kurtić, iz odbitka pa žoge v mrežo ni uspel potisniti Iličić. Do konca polčasa je s strelom poskusil še Novaković, toda izid se ni spremenil.

V drugem polčasu pa smo bili priča pravemu blitzkriegu naše izbrane vrste, v razmiku treh minut so namreč zadeli kar trikrat in dokončno potolkli nasprotnika. Najprej je v 49. minuti s strelom iz okrog dvajset metrov lep zadetek dosegel Kevin Kampl.

slovenija san marino ap2
Arsen Perić
Že minuto kasneje pa so Slovenci izvedli najlepšo akcijo na tekmi. Kampl je podal do Iličića, ta je s fantastično podajo s peto našel Struno, levi bočni nogometaš si je izmenjal dvojno podajo z Novakovićem, nato pa neubranljivo zadel za 3:0. V 52. minuti sta glavna akterja za tretji zadetek zamenjala vlogi, tokrat je Struna podal Novakoviću, ta pa je z glavo povišal na 4:0. 

ilic struna PER_3991
Arsen Perić
Po visokem vodstvu so se napadi Slovenije umirili, varovanci Srečka Katanca so bili kajpak zadovoljni z izidom.

A ko je v igro v 60. minuti vstopil hitronogi Dejan Lazarević, je igra znova pridobila na ritmu. Motivirani nogometaš Sassuola je od prvega trenutka, ko je vstopil na zelenico, povzročal težave nogometašem San Marina, v 73. minuti pa jih je s svojo akcijo tudi malce osramotil. Na levi strani je švignil mimo številnih nogometašev, prišel v kazenski prostor in rutinirano premagal Benedettinija. 
lazarevic PER_3910
Arsen Perić
Ko so že vsi mislili, da bo 5:0 končni rezultat, pa je prišlo še do zadnje spremembe izida. Kot je izvedel Valter Birsa, v kazenskem prostoru San Marina je bil najvišji Branko Ilić in s svojim prvim zadetkom za reprezentanco je zaključil lepo predstavo Slovenije. 

Za nove tri točke, s katerimi naša izbrana vrsta ostaja na drugem mestu lestvice v skupini E. 

Slovenija - San Marino 6:0 (1:0)

Ljubljana - ŠRC Stožice. Glavni sodnik: Oliver Drachta (Avstrija).
Strelci: 1:0 Iličić (10), 2:0 Kampl (49), 3:0 Struna (50), 4:0 Novaković (52), 5:0 Lazarević (73), 6:0 Ilić (89)
SLOVENIJA: Handanović, Struna, Ilić, Cesar, Brečko, Kurtić, Kirm (od 60. Lazarević), Kampl, Birsa, Iličić (od 72. Berić), Novaković. Selektor: Srečko Katanec.
SAN MARINO: Benedettini, Bonini, Brolli, D. Simoncini, Della Valle (od 78. F. Viatioli), Palazzi, Hirsch, Mazza, Tosi (od 56. Battistini), M. Vitaioli, Selva. Selektor: Pierangelo Manzaroli.
Rumeni kartoni: Simoncini (40), Palazzi (56), Selva (75)

SKUPINA E
5. KROG
Anglija – Litva
4:0 (2:0)
1:0 Rooney (6), 2:0 Welbeck (45), 3:0 Sterling (58), 4:0 Kane (73)
Slovenija – San Marino 6:0 (1:0)
1:0 Iličić (10), 2:0 Kampl (49), 3:0 Struna (50), 4:0 Novaković (52),
5:0 Lazarević (73), 6:0 Ilić (89)
Švica – Estonija 3:0 (2:0)
1:0 Schär (17), 2:0 Xhaka (27), 3:0 Seferović (80)

LESTVICA

1. Anglija 5 5 0 0 15:1 15
2. Slovenija 5 3 0 2 10:4 9
3. Švica 5 3 0 2 11:3 9
4. Litva 5 2 0 3 3:10 6
5. Estonija 5 1 1 3 1:5 4
6. San Marino 5 0 1 4 0:17 1

Članki iz rubrike