stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 28.03.2015 16:52:56

Kampl: Dobili bomo malo barve na obrazu

Nikola Miljković
Slovenska reprezentanca je po petkovi zmagi proti San Marinu danes popoldne že pristala v Dohi, kjer jo v ponedeljek čaka prijateljska tekma z gostiteljem SP 2022 Katarjem.

Na letalu ni bilo Samirja Handanovića, Josipa Iličića, Boštjana Cesarja in Milivoja Novakovića, namesto njih pa je Katanec s seboj peljal Tima Matavža, Romana Bezjaka in novinca Nika Omladiča.


Za mnoge so te prijateljske tekme malce mučne, posebej na "drugem koncu sveta", za Kevina Kampla, enega najboljših posameznikov petkove tekme, pa to ne velja.

"Lepo je, da vidiš svet. Lepo je, da dobiš priložnost tam igrati. Lani sem bil v Katarju na pripravah s Salzburgom in mi je bilo zelo všeč. Malo sonca pa tudi ne škodi, bomo dobili malo barve na obraze," je v šaljivem tonu povedal Kampl in se ozrl na ponedeljkovo tekmo.

"Upam, da bomo zmagali, videl pa sem, da je Katar premagal Alžirijo, tako da bo zelo težka tekma. Bomo videli, kaj bo," je še povedal vezist dortmundske Borussie.

lazarevic PER_3893
Arsen Perić
Tudi Dejan Lazarević nič ne obžaluje, ker je "moral" v Katar. "Za nas bo to spet ena lepa tekma. Želimo si zmagati. To bo nekaj posebnega, tako kot je vsaka tekma za slovensko reprezentanco. Poskusili bomo zmagati," pravi Lazarević, ki - tako kot večina - ne spremlja pogosto nogometnega dogajanja v Katarju.

"Vem pa, da vse več, tudi slavnih igralcev, odhaja tja, posebej ob koncu kariere," dodaja Lazarević.

V katarski ligi je kar nekaj prepoznavnih obrazov, denimo, Slovak Vladimir Weiss, Brazilec Grafite, Avstralec Mark Bresciano, Francoz Jeremie Aliadiere, Turek Tuncay Sanli, Iranec Reza Ghoochannejhad in drugi. Po koncu sezone pa se jim bo pridružil še zvezdnik Barcelone Xavi.

Članki iz rubrike