stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 02.03.2017 19:56:40

Fifa in Rusija skupaj v boj proti huliganom (video)

Profimedia
Mednarodna nogometna zveza želi na vsak način preprečiti nasilje na naslednjem svetovnem prvenstvu, ki ga bo prihodnje leto gostila Rusija.

Da bi zaustavili huligane na letošnjem pokalu konfederacij in svetovnem prvenstvu prihodnje leto, sta Fifa in gostiteljica Rusija sprejeli posebne ukrepe. Vsak navijač, ki bo želel vstopiti na stadion bo moral imeti posebno navijaško izkaznico.

"Brez nje ne bo mogoče na tekmo. Želimo biti sigurni, da bosta obe tekmovanji potekali brez incidentov," je dejal Colin Smith, direktor za globalna tekmovanja pri Fifi.


Navijaške izkaznice bo v tem primeru izdajala Rusija, kot gostiteljica. Vsaka izkaznica bo imela fotografijo imetnika, njegove osebne podatke, uporabljala pa se bo tudi kot viza za vstop v Rusijo.

Fifa in Rusija želita s tem ukrepom preprečiti nasilje, ki smo ga gledali na lanskem evropskem prvenstvu v Franciji. V ospredju so bili predvsem ruski huligani, ki so obračunavali z angleškimi "kolegi".

Smith je še dodal, da so pri Fifi zadovoljni z napredkom pri organizaciji obeh tekmovanj. "To bo festival nogometa." No, po mnenju ruskih navijačev bo to tudi festival nasilja. "Nekdo se drogira, nekdo kadi, nekdo pije, mi pa se pretepamo. Veselimo se svetovnega prvenstva," sporočajo Rusi, o katerih je britanski BBC nedavno posnel tudi dokumentarni film.

Članki iz rubrike