evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

eč
0 10.11.2014 08:17:40

Mojster ostaja mojster

Profimedia
Nekaj dni pred tekmo z Anglijo je slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović potrdil dobro formo.

Interju v italijanskem prvenstvu nikakor ne steče, čeprav Samir Handanović še naprej navdušuje s svojimi obrambami. Reprezentant Slovenije, ki se danes vrača domov, saj je eden od Katančevih izbrancev za sobotno tekmo z Anglijo, je bil odličen tudi na obračunu s Hellasom iz Verone. Obranil je namreč enajstmetrovko, a Inter vseeno ni zmagal: končalo se je z 2:2, zaradi česar številni italijanski mediji poročajo, da bo trener Walter Mazzarri zdaj zdaj dobil nogo.


Če remi Milančanov odmeva negativno, nova ubranjena enajstmetrovka slovenske hobotnice pozitivno. Za 30-letnega Handanovića je bila namreč že peta zaporedna obramba strela z bele točke, to med drugim pomeni, da je v tej sezoni stoodstoten: z enajstih metrov so ga poskušali premagati trikrat, vendar jim ni uspelo niti enkrat. Kot zadnji se je opekel tudi nekdanji italijanski reprezentančni napadalec Luca Toni.

Handanović je s tokratno obrambo prišel do že številke 20 – toliko enajstmetrovk je uspel ubraniti v serie A. Več od njega jih je le Gianluca Pagliuca, ki se je ustavil pri številki 24, že pred tem je Handanović za seboj pustil Luco Marchegianija (18), Giuseppeja Mora (15) in Francesca Antoniolija (14). Škoda le, da je kljub njegovim dobrim igram Inter le na devetem mestu na lestvici. Zanimivo, njegov nekdanji klub Udinese, ki ga je zapustil v želji po odmevnejših dosežkih, je mesto pred milanskim padlim velikanom ...

Članki iz rubrike