franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 30.12.2014 08:00:45

Robert Berić: Leipzig ponuja premalo

Krški napadalec je postal tarča ambicioznega nemškega drugoligaša Leipziga, toda kljub temu je težko pričakovati, da bi že po šestih mesecih zapustil Rapid.

Za Robertom Berićem je odličen jesenski del sezone. V dresu Rapida je dosegel 13 golov, na avstrijskem prvoligaškem prizorišču je mrežo večkrat zatresel le izjemni napadalec Salzburga Jonatan Soriano. Na Dunaju ne skrivajo navdušenja, ker so s 23-letnim Krčanom, za katerega so Sturmu odšteli 750 tisoč evrov odškodnine, zadeli v polno, a hkrati jih po zelo dobrih in učinkovitih predstavah v zeleno-belem dresu ni malo, ki menijo, da bi utegnil že v zimskem prestopnem roku zamenjati klubske barve.

"Zakaj me podite? Ah, o tem sploh ne razmišljam. Saj sem se šele dobro navadil na življenje pri Rapidu, nikamor se mi ne mudi. Ostajam na Dunaju," je po zadnjem jesenskem krogu, ko je dvakrat zadel v polno v Salzburgu, o tovrstnih razmišljanjih dejal slovenski reprezentant in se dobro razpoložen odpravil na zaslužen oddih v Dubaj.

808-56-beric ap
Arsen Perić

Toda dejstvo je, da so dobri strelci vedno zelo iskano blago, zato pač ni presenečenje, da so se začela pojavljati namigovanja o tem, da vendarle ni izključeno, da bi Robert Berić po zgolj šestih mesecih že lahko zapustil avstrijsko prestolnico. Po poročanju medijev pri severnih sosedih se je vanj "zaljubil" športni direktor Leipziga Ralf Rangnick. "Želimo se okrepiti z dvema napadalcema," pravi snovalec kadrovske politike pri nemškem drugoligašu, ki nadaljevanje prvenstva čaka na sedmem mestu na lestvici, toda zaostanek za drugim, ki še neposredno vodi med elito, je le štiri točke.

O konkretnih imenih ni želel razpredati, jasno pa je, da med drugim išče zamenjavo za poškodovanega Terrencea Boyda, ki ga čaka dolgo okrevanje, zanj se je sezona že končala. In v Robertu Beriću naj bi videl pravšnjo rešitev, kar pa seveda nikakor še ne pomeni, da se mu bo želja uresničila oziroma da bo posel sklenjen.

"Brez komentarja," se je na informacije o zanimanju nemškega drugoligaša za usluge njegovega varovanca odzval zastopnik Amir Ružnić. Tudi po tem bi lahko sklepali, da se nekaj dogaja, prav tako ni nepomembno spoznanje, da je tudi Terrence Boyd k Leipzigu prestopil iz Rapida, toda kljub vsemu se zdi, da bo slovenski reprezentant za ambicioznega nemškega drugoligaša ostal neuresničena želja. Vsaj za zdaj!

808-56-robert beric

Ker je težko pričakovati, da bi se na Dunaju po le nekaj mesecih odrekli igralcu, ki se je tako dobro vživel v novo okolje in bil tako učinkovit. Navijači niti po naključju ne bi bili navdušeni, če bi ostali brez enega od svojih ljubljencev, a naposled bo najvišja ovira vendarle denar. Rapid ni prisiljen v prodajo, povrhu ima Robert Berić pogodbo sklenjeno vse do poletja 2018.

Zeleno-beli bi "duševne bolečine" ob morebitnem predčasnem odhodu enega od najpomembnejših členov ekipe preboleli zgolj in samo ob zares visoki odškodnini, ki bržčas sega vse tja do pet milijonov evrov, to pa je za Leipzig kljub bogatemu pokrovitelju v tem trenutku previsok znesek. Nemci naj bi bili menda pripravljeni odšteti le nekaj več kot milijon, in dokler bo pri tem ostalo, je težko pričakovati, da se bodo konkretni pogovori med športnima direktorjema Andreasom Müllerjem in Ralfom Rangnickom sploh začeli.

Članki iz rubrike