sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 28.02.2015 20:23:42

Na žvižge in kletvice odgovoril tako, kot najbolje zna (video)

Grega Wernig
Slovenski napadalec Robert Berić nadaljuje z odličnimi predstavami, v soboto je na tekmi proti svojemu nekdanjemu klubu Sturmu vnovič potrdil predvsem izjemno strelsko formo.

"Buuuuuu!" je glasno zadonelo s tistega dela dunajskega stadiona Ernst Happel, na katerem so bili navijači Sturma, ko je uradno napovedovalec tekme 22. kroga avstrijskega prvenstva omenil Roberta Berića. Ne, pristaši kluba iz Gradca slovenskega napadalca res niso ohranili v najlepšem spominu. Zamerijo mu, ker je odšel tako hitro. In ker, tako oni, ni niti pomislil na to, da ne bi sprejel ponudbe Rapida. V smeri nogometaša iz Krškega je poletelo še nekaj sočnih kletvic, toda napadalca Rapida je to zgolj dodatno podžgalo. In dejansko je bil tisti, ki je imel zadnjo, ki se je na koncu najslajše smejal. 


Berić je bil namreč znova junak svojega kluba. Ko se je v sodnikovem dodatku prvega polčasa vpisal med strelce, bi se navijači Sturma (na Dunaj jih je pripotovalo več kot 500) najraje prigriznili na pol. Gostujoči nogometaši so sicer zahtevali prepovedan položaj, toda neupravičeno. Berić je spet pičil kot kobra. Na enem metru od mreže je bil v pravem trenutku na pravem mestu; podstavil je glavo in žogo preusmeril v mrežo. Tisti, ki so že odšli na stranišče, pijačo, klobaso (ali vse našteto), so prihiteli nazaj na tribune in zaploskali. Del stadiona pa je imel Slovenca kakopak med zobmi med celotnim odmorom ... To je bil sicer Berićev že šestnajsti gol v sezoni in – zanimivo – tretji, ki ga je zabil Sturmu.

15.200 gledalcev je v drugem polčasu spremljalo raztrgano in vse prej kot kvalitetno nogometno predstavo, ki bi ji kritiki v Sloveniji dali res nizko oceno. Pravzaprav edino priložnost v tem delu igre je zapravil prav Berić, ki pa je bil ne glede na vse tisti, ki so mu domači navijači po koncu tekme (oziroma v 90. minuti, ko ga je trener zamenjal, da se je Dunaj lahko priklonil svojemu vedno večjemu zvezdniku) namenili najglasnejši aplavz. Kako ne bi, Rapid je pač spet slavil in z novimi tremi točkami ohranil drugo mesto na lestvici.

Galerija

Članki iz rubrike