sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

iztok Lukner
iztok Lukner
0 28.02.2015 20:51:07

Kek se je nekaj naučil

Grega Wernig
Varovanci Matjaža Keka so v 23. krogu hrvaškega prvenstva gostili Slaven in iztržili samo točko.

Res je, da to ne predstavlja nikakršne tragedije, saj so Rečani trdo zasidrani na drugem mestu prvenstvene lestvice, za vodilnim Dinamom zaostajajo za 11 točk, pred tretjo Lokomotivo pa imajo 13 točk prednosti.

Miral Samardžić je bil za Rijeko na igrišču od prve do zadnje minute, Gorana Cvijanovića pa ni bilo v kadru domačega moštva. "Gostom bi rad čestital za korektno odigrano tekmo. Ko iz toliko strelov ne prideš do odločilne prednosti, si bil premalo agresiven v kazenskem prostoru, ali pa je manjkal bolj odločen in konkreten nogometaš. To so tekme, ki se zgodijo in iz katerih se moramo nekaj naučiti. Jaz bom to naredil. Slaven je odigral pošteno, mi pa moramo še naprej delat in iskati rešitve. Gremo naprej," je po srečanju povedal štajerski strokovnjak.

V 22. krogu poljske lige je ekipa Zawisza z 2:0 premagala Piast Gliwice, Saša Aleksandar Živec je za poraženo moštvo igral od 57. minute. Gliwice so devete.


Med avstrijskimi prvoligaši je še vedno na prvem mestu Salzburg, ki ima šest točk prednosti pred Rapidom in Altachom. Zeleno-beli so danes z 1:0 premagali Sturm, edini zadetek na srečanju pa je dosegel Robert Berić. Krčan je bil natančen že šestnajstič v sezoni in na ligaški lestvici strelcev drži drugo mesto. Altach je z identičnim rezultatom premagal soseda na lestvici WAC. Tadej Trdina je za goste igral do 72. minute.

Najboljši belgijski klubi igrajo tekme 28. kroga, ki ga je odprl Standard, za katerega igra Martin Milec. Ekipa iz Liegea je na svojem igrišču gostila Cercle Brugge in vknjižila petnajsto zmago v sezoni, s katero ostaja v boju za naslov prvaka. Milec je odigral vseh devetdeset minut. 

Lierse je gostil Genk in po dveh zaporednih zmagah zdaj vknjižil drugi zaporedni poraz. Gostje so slavili z 2:0, Etien Velikonja pa je za domače igral od 76. minute.

Dvajseti krog najmočnejšega bolgarskega prvenstva je postregel z derbijem med Litexom in Ludogorcem. Za goste je od 60. minute igral Roman Bezjak, slovenski napadalec pa je v 81. prejel rumeni karton. Le štiri minute pozneje so domačini zabili edini gol na tekmi in osvojili tri točke. To je bil tretji poraz Ludogorca, ki ostaja na drugem mestu. Vodilni CSKA mu ob odigrani tekmi manj beži za tri točke.

roman bezjak
Profimedia
Srbski podprvak Partizan je še drugič zapored igral na svojem igrišču. Prejšnji teden ni uspel premagati Voždovca (3:3), danes pa mu je točko vzel še Radnički iz Niša. Tekmeca sta se razšla brez zadetkov, Branko Ilić in Gregor Balažic sta za črno-bele odigrala celo tekmo.

Razočarani so tudi vsi trije Slovenci v vrstah Voždovca. Slednji je po remiju na gostovanju pri Partizanu tokrat pred svojimi navijači gostil tekmeca v boju z aobstanek Donji Srem. Da bi bilo vzdušje na stadionu še boljše, so se v upravi kluba odločili za prost vstop. Vse je bilo torej pripravljeno za slavje, vendar pa so imeli gostje svoje načrte. Slavili so z 1:0 ter na lestvici prehiteli današnjega tekmeca, ki je zdrsnil na 13. mesto v 16-članskem tekmovanju.

Za domače je celo tekmo odigral Davor Škerjanc, član udarne enajsterice je bil tudi Anej Lovrečič, ki je igro zapustil v 81. minuti. Petnajst minut pred koncem pa je priložnost za dokazovanje dobil še Dejan Djermanović.

Derbi 22. kroga ciprskega prvenstva sta odigrala četrtouvrščena Omonia in drugi APOEL. Po devetdesetih minutah pa je na semaforju pisalo 1:1, Andraž Kirm je za domače igral do šestdesete minute.

Na Češkem so na sporedu srečanja 18. kroga. Bohemians, ki ga čaka še težak boj za obstanek, je gosotval pri kandidatu za naslov prvaka Jabloncu. Domači so upravičili vlogo favorita in slavili s 3:0. Elvis Bratanović je za praško ekipo igral do 73. minute, v statistiko pa se je vpisal z rumenim kartonom.

Precej boljše volje je bil Rene Mihelič, ki je v 18. krogu madžarskega prvenstva z Debrecenom gostoval pri ekipi Puskas Academy. Branilec naslova je slavil z 1:0, slovenski vezist pa je v igro vstopil v 38. minuti. Debrecen se je z deseto zmago v sezoni prebil na tretje mesto. Vodilni Videoton mu s tekmo manj beži za deset točk.

Italijanski drugoligaši so odigrali dvoboje 28. kroga. Vodilni Carpi je gostoval pri Pro Vercelliju in še četrtič zapored remiziral. Zanimivo je, da so se prav vsi štirje obračuni končali z rezultatom 0:0. Čeprav ne zmaguje, ima Carpi na vrhu lestvice šest točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Bologno. Aljaž Struna je igral celo tekmo.

857-3-struna2
vszi
Šesti Livorno je gostoval pri Crotoneju in izgubil z 0:1. To je bil drugi poraz moštva, za katerega je Enej Jelenič od 59. minute, prejel pa je tudi rumeni karton. Armin Bačinović je z Virtus Lancianom gostil Cittadello. Domači so upali, da se bodo vrnili v zmagovite tirnice, a so se morali zadovoljiti s točko. Bilo je 2:2, Bačinović pa je igral vso tekmo.

Še največ razlogov za zadovoljstvo med Slovenci v serie B je imel Jan Koprivec. Njegova Perugia je namreč vknjižila še tretjo zmago v nizu, tokrat je padla Spezia. Perugia je zdaj deveta. Ima pa enako število točko kot osmouvrščena Spezia. Zakaj je to pomembno? Ker osmo mesto po koncu sezone prinaša udeležbo v kvalifikacijah za napredovanje.

V škotskem drugoligaškem tekmovanju imamo dva predstavnika, ki pa tokrat nista vknjižila zmage. Haris Vučkić je z Rangersom gostoval pri Falkirku in osvojil točko. Domžalčan je igral do 76. minute. Nejc Praprotnik pa je s svojim Livingstonom gostil Raith in ostal praznih rok. Gostje so slavili z 2:0, Praprotnik pa je bil na igrišču vseh 90 minut.

Članki iz rubrike