Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 19.05.2015 09:00:08

Klic Olympiacosa

Profimedia
Haris Vučkić je že pred časom razkril, da je Newcastle njegova preteklost oziroma da se na St James' Park ne bo vrnil. Ob tem je priznal, da ne bi nasprotoval, če bi ostal pri Rangersu, toda dejstvo je, da je s svojimi igrami na Škotskem pritegnil pozornost številnih klubov. Tudi velikih.

Potem ko mu še nedolgo nazaj ni šlo vse po načrtih, je Haris Vučkić znova nogometno živ. Selitev na Ibrox se je izkazala za odlično potezo, otrok Domžal v dresu nekdanjega škotskega velikana naravnost blesti. Spomnil je, zakaj je nekoč veljal za največji up slovenskega nogometa, in s svojimi sposobnostmi znova opozoril nase. Do te mere, da so številni klubi pokazali zanimanje, da bi ga privabili v svoje vrste.

850-9-haris vuckic1
Profimedia

Med njimi so tudi nekatera zveneča imena, med katera nedvomno spada Olympiacos, ki je po vseh težavah, s katerimi so se ubadali v Grčiji, osvojil že rekordni 42. naslov prvaka. Ko se je v ponedeljkovem popoldnevu o kakovosti obetavnega Slovenca zanimal prvi novinarski kolega iz Aten, temu zaradi dozdajšnjih izkušenj roko na srce nismo posvečali pretirane pozornosti, toda kmalu so mu sledili še drugi in dejstvo je, da je vse skupaj začelo postajati precej resno. In vsi po vrsti zatrjujejo, da se Olympiacos zanima za usluge Harisa Vučkića.

VISOKO NA SEZNAMU ŽELJA TRENERA PEREIRE
Še več, bil naj bi zelo visoko na seznamu želja trenerja Vitorja Pereire, zato predstavniki grških medijev ne dvomijo o tem, da bo klub iz Pireja storil vse, da bi uresničil namene portugalskega strokovnjaka na vroči rdeče-beli klopi, ki jo je že preizkusil tudi Srečko Katanec. V primeru prestopa Haris Vučkić seveda ne bi bil prvi slovenski nogometaš pri Olympiacosu, njegove barve so že branili Zlatko Zahović, Đoni Novak in Mirnes Šišić.

A medtem je 22-letni Domžalčan osredotočen zgolj in samo na svoje obveznosti pri Rangersu, ki je po rednem delu drugoligaškega prvenstva sredi kvalifikacij za vrnitev med škotsko elito. Prvo oviro je že preskočil, v četrtfinalu je bil uspešnejši od Queen of the Southa. V gosteh je slavil z 2:1 in z domačim remijem 1:1 potrdil napredovanje v polfinale.

vitor pereira

Haris Vučkić je igral vseh 90 minut, po informacijah iz grške prestolnice pa ga je s tribun Ibrox Parka spremljal tudi nihče drug kot Vitor Pereira, kar vsekakor razkriva verodostojnost celotne zgodbe, prav tako ni zanemarljivo spoznanje, da je menedžerska agencija, ki skrbi za igralca, s klubom iz Pireja menda v odličnih odnosih.

Ali bo portugalski trener v Glasgow morda odpotoval tudi jutri, ko bo Rangers v prvem polfinalnem kvalifikacijskem obračunu meril moči s Hibernianom, ostaja zavito v tančico skrivnosti, zato pa je popolnoma jasno, da bo povratni dvoboj v soboto popoldne v Edinburghu in da zmagovalca nato čakata odločilni tekmi z Motherwellom. 

Članki iz rubrike