volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 05.10.2015 12:52:53

Robert Berić: Počutim se, kot bi bil Marco Materazzi

vszi
Robert Berić se je pred dnevi znova znašel v središču pozornosti. Tokrat ne zaradi doseženega gola, kot smo bili navajeni v preteklosti, ampak je kriva neupravičena izključitev.

Zgodila se je na tekmi drugega kroga skupinskega dela lige Europa na rimskem Olimpicu, kjer je Lazio s 3:2 ugnal Saint-Etienne, v dresu katerega je bil slovenski reprezentant na igrišču zgolj do 33. minute. Takrat je turški sodnik Halis Özkahya v enem od nedolžnih dvobojev ocenil, da je domačega branilca Mauricia udaril s komolcem, in ga na presenečenje večine predčasno poslal pod prho.

Če je v prvem trenutku morda obstajal dvom o pravilnosti odločitve turškega sodnika, ga po ogledu posnetka ni bilo več. Niti po naključju. Halis Özkahya je bil zelo hiter na sprožilcu. Spregledal je, da Robert Berić nikakor ni imel namere poškodovati nasprotnega igralca, in gostiteljem omogočil, da so zgodaj imeli igralca več, v končnici dvoboja nato še dva, ko je moral zaradi dveh rumenih kartonov predčasno z igrišča še Moustapha Bayal Sall.

039-2-1beric

STA SI ŠPORTNA DIREKTORJA SKOČILA V LASE?
Po poročanju francoskih in italijanskih medijev je neupravičena izključitev Roberta Berića povzročila tudi nevsakdanji vložek po koncu tekme. Nekateri viri govorijo celo o pretepu. Sloviti L'Equipe piše o tem, da je ugledni funkcionar St. Etienna Bernard Caiazzo po dvoboju poiskal športnega direktorja Lazia, Albanca Iglija Tareja, in mu zabrusil nekaj krepkih. "Zakaj se veselite? Mi se nikoli ne bi veselili zmage, do katere bi prišli na tak način. To je sramota za nogomet," naj bi med drugim dejal. Tare mu seveda ni ostal dolžan, položaj je menda postal zelo napet in po L'Equipovih informacijah je prišlo do prerivanja na meji pretepa. Nekateri drugi viri gredo še korak dlje in trdijo, da sta si funkcionarja dejansko skočila v lase, v vse skupaj pa naj bi se vmešal tudi gostujoči trener Christophe Galtier.

NISEM MOGEL VERJETI
"Drži, da je bilo po tekmi kar nekaj vroče krvi, vendar ne vem, kaj natančno se je dogajalo. Nisem videl, zato tega zares ne morem komentirati," je dejal Robert Berić, ko smo želeli izvedeti kakšno podrobnost zanimivega dogajanja pod tribunami rimskega stadiona. Zato pa je seveda krški napadalec zelo dobro videl in vedel, kaj se je zgodilo v 33. minuti dvoboja, ko ga je Turek po povsem običajnem dvoboju z Mauriciem poslal pod prho. Če bi sodili zgolj po statistiki izključitev v zadnjem letu, bi lahko slovenskega reprezentanta malce v šali označili celo za grobijana. Dvakrat je namreč videl rdeče tudi na avstrijskem prizorišču.
"Počutim se, kot bi bil Marco Materazzi," se je nasmejal po petkovi vrnitvi v Francijo in nato film še enkrat zavrtel na 33. minuto obračuna na Olimpicu. "Mislim, da lahko brez kakršnihkoli zadržkov govorim o tem, da je bila izključitev prestroga oziroma da si je nisem zaslužil. Nisem mogel verjeti, ko sem videl, da je sodnik posegel po rdečem kartonu. Ne, nisem imel niti najmanjše namere, da bi si pomagal na nešporten način. Nikakor ne. Morda se bo slišalo čudno, toda nasprotni igralec se je zaletel v mojo roko. Velika škoda je, da smo zaradi tega dvoboj nadaljevali številčno oslabljeni."

robert beric 1
Nikola Miljković

Krčan je drugič zaigral na zelenici Olimpica. Prvič je pred tremi leti, ko je bil Lazio prav tako v skupinskem delu lige Europa z 1:0 boljši od Maribora. "Upam, da bom slast zmage okusil, ko se bom v Rim vrnil tretjič," je smehljaje pristavil Robert Berić.

KOT MORA BITI
Zaradi dogodkov v večnem mestu razlogov za zadovoljstvo seveda nima, zato pa je drugače, ko beseda steče o tem, kako se je znašel v Saint-Etiennu. "Vse je v najlepšem redu. Tako kot mora biti, izjemno sem zadovoljen. Nemudoma sem se prepričal, da sem prišel v velik klub in da sem akter v nogometu na višji kakovostni ravni, kot sem bil navajen do zdaj."
Kakšen pa je prvi vtis o ligue 1? "Ne morem reči, da me je moč lige presenetila, sem se pa takoj prepričal o tem, kar sem vedel. Da se igra res odličen nogomet. Vedel sem, da bo težko, gre vendar za eno od petih najmočnejših evropskih lig. Treba je biti močan, zelo močan, veliko bo treba trenirati, garati, vendar sem na vse to pripravljen. Zelo sem motiviran za naporno delo."

039-2-2beric

KMALU IZ HOTELA V STANOVANJE
Za zdaj naš sogovornik že vedno živi v hotelu, v stanovanje se bo preselil, ko se bo vrnil z reprezentančnih preizkušenj. Izbrance Srečka Katanca v kvalifikacijah za Euro 2016 najprej čaka obračun z Litvo v Stožicah, nato sledi gostovanje v San Marinu. "Vemo, kaj je naš cilj, kaj moramo storiti. V poštev pride zgolj in samo vseh šest točk, na kaj drugega ne smemo niti pomisliti."

Bi morda lahko kvalifikacije še vedno končali na drugem mestu v skupini, ki neposredno vodi na zaključni turnir v Franciji? To bi se uresničilo v primeru našega stoodstotnega izkupička in estonske usluge, Konstantin Vassiljev in soigralci bi morali premagati Švicarje. "Čudeži se kdaj pa kdaj res dogajajo, toda ravno pogosto vseeno ne. Seveda bi bil vesel, če bi bili drugi, ampak na to se vendarle ne gre zanašati. Na to se ne smemo ozirati, ampak moramo biti osredotočeni na svoje delo, na svoje naloge. In jih opraviti čim bolje," je odločen Robert Berić.

Članki iz rubrike