901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 24.07.2016 13:20:37

Radujko zapustil Koper: Ne bo igral monopolija, igral bo za Monopoli

Monopoli Calcio
V Italiji bo v prihodnje žogo brcal tudi Dalibor Radujko.

Lani se je vrnil domov in bržčas pričakoval, da bo v Kopru končal kariero. Toda v skladu s tistim rekom, da nobena pogreta juha ni tako dobra kot sveže skuhana, se je Dalibor Radujko zdaj spet poslovil od Bonifike.

Nogometaš, ki je bil na vrhuncu svoje kariere tik pred vpoklicem v slovensko člansko reprezentanco, bo kariero nadaljeval v Italiji. Ne bo se prvič preizkusil na tujem, igral je že v Grčiji, toda še nikdar ni bil na Apeninskem polotoku. Toda tam, kamor je odšel, mu verjetno ne bo hudo. Italijanski jezik mu ni tuj, prav tako si je novega delodajalca našel v obmorskem mestu. Za sodelovanje se je dogovoril s klubom Societa Sportiva Monopoli 1966, kar pomeni, da se bo po novem dokazoval v tretji italijanski ligi. Monopoli je lani osvojil četrto ligo, v pretekli sezoni pa med tretjeligaši zasedel za novinca solidno 14. mesto. V novem tekmovalnem letu bodo ambicije nekoliko višje, na stadionu Vito Simone Veneziani verjamejo, da jim bo do uresničitve ciljev pomagal tudi izkušeni prišlek iz Slovenije.



KOT V OLIMPIJI
"Odšel sem, ker sem si zaželel novega izziva," nam je malce po podpisu enoletne pogodbe z možnostjo podaljšanja z juga Italije (Monopoli leži približno 40 kilometrov od Barija) sporočil 31-letni Dalibor Radujko in nadaljeval: "Prav tako sem v Kopru začutil, da to ni več to. Ko sem se vrnil tja, sem pričakoval, da bo drugače, toda po podaljšanju pogodbe se je marsikaj spremenilo. Potem mi je agent predstavil ponudbo iz Italije, ki sem jo tudi sprejel, in moram priznati, da sem zadovoljen. Precej zadovoljen. Prišel sem v klub, ki ni ogromen. Je nekako kot Koper, enako velja za mesto Monopoli. Mislim, da je sredina tretjeligaške lestvice realen cilj, se pa gradi ekipa za kaj več. Dejansko je to za zdaj tudi vse, kar lahko povem, sem še v fazi prilagajanja. (smeh) No, lahko dodam še to, da v meni vidijo pomembno okrepitev, kar me jasno še toliko bolj veseli. Zaupali so mi vlogo obrambnega vezista, igral bom podobno, kot sem, če se spomnite, v Olimpiji. To mi ustreza, zato je zadovoljstvo še toliko večje."

Članki iz rubrike