Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
0 03.10.2016 12:39:41

Đermanović z dvema goloma junak preobrata (video)

FK Žetisu
Dejan Đermanović je v začetku letošnjega koledarskega leta po štirih letih zapustil 'svojo' Olimpijo.

Drugo polovico prejšnje sezone je preživel v Sarajevu, kjer je bil član tamkajšnjega velikana Željezničarja, vendar pa ni dobil takšne minutaže kot si jo je želel. Odigral je dvanajst tekem in se dvakrat vpisal med strelce, enkrat v prvenstvu in enkrat v pokalu.

V začetku julija je spet zamenjal delodajalca, tokrat ga je nogometna pot odpeljala v Kazahstan, kjer se je pridružil tamkajšnjemu prvoligašu z imenom Žetisu.

Kazahstansko prvenstvo se igra samo do konca oktobra, tako da se počasi približuje koncu. Dvanajst ekip je razdeljenih v dve skupini, najboljših šest se bori za naslov prvaka, preostali za obstanek.

djermanovic
FK Žetisu
In med slednjimi je tudi Žetisu. Ta je trenutno uvrščen na četrto mesto skupine za obstanek, ki kot zadnje zagotavlja prvoligaški status tudi za naslednjo sezono. Pred najbližjim zasledovalcem ima dve točki prednosti, do konca pa so ostali še trije krogi.

Konec tedna je Žetisu gostil Atirau, ki je uvrščen mesto pred njim. Gostje so vodili z 2:0 in 3:1, nato pa je na sceno stopil slovenski napadalec, ki je začel preobrat. Najprej je v 54. minuti z izjemnim volejem, z levico, znižal zaostanek, nato pa se je le pet minut pozneje še enkrat odlično znašel v tekmečevem kazenskem prostoru in vratarja premagal s strelom z glavo. Pet minut pred koncem so domačini zadeli še enkrat in prišli do pomembne zmage, ki jim omogoča nekoliko mirnejše nadaljevanje.

Da se je Đermanović v Kazahstanu odlično znašel, pove podatek, da je v devetih dvobojih zadel že petkrat in si deli prvo mesto na lestvici strelcev lige za obstanek. Štiri gole je zabil v zadnjih treh obračunih.

Članki iz rubrike