stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 10.03.2017 11:16:21

Roman Bezjak: Pritisk? Ne, ravno nasprotno!

nk rijeka
Matjaž Kek in njegovi varovanci pred zahtevno nalogo na Poljudu.

Nogometaši Rijeke so pred naslednjim velikim izzivom v domačem prvenstvu. V soboto bodo gostovali na Poljudu, kjer bi radi naredili nov pomemben korak proti zgodovinskemu naslovu prvaka. Skupaj z navijači, ki jih bo na tribunah 1500, zasedba z Rujevice pa optimizem črpa tudi iz spoznanja, da Matjaž Kek na dozdajšnjih petnajstih tekmah proti Hajduku še ni okusil grenkobe poraza.

Močno reško orožje bi utegnil biti Roman Bezjak. "Ne vem, če bom v začetni enajsterici, ta odločitev je seveda v domeni trenerja. A kar zadeva mene, sem pripravljen zaigrati od prve minute," pravi slovenski reprezentant.

Hajduk ne blesti, skalp vodilne ekipe bi vsaj malce zasenčil slabše rezultate v preteklosti, zato je popolnoma jasno, da bodo gostitelji izjemno motivirani. "Vse ekipe so proti nam še posebej nabrušene, to ni nič novega, toda na vsaki tekmi moramo biti osredotočeni izključno nase. Za nas ni lahkih preizkušenj. Ko imaš nek cilj, se mu moraš približevati korak za korakom. In kakopak moraš na vsakem koraku storiti vse, da bi na koncu uresničil namen. V vsako tekmo gremo z veliko željo po zmagi, zanima nas samo ves izkupiček," poudarja koroški napadalec.

Navijaška evforija Matjaža Keka in igralce spremlja na vsakem koraku. Kar tisoč reških privržencev se bo v Split odpravilo s trajektom, tako velika pričakovanja lahko izzovejo tudi efekt dvoreznega meča. "Navijači nam nikoli niso predstavljali pritiska. Ravno nasprotno. Njihova spodbuda nam daje dodatno moč in nas dviguje v kriznih trenutkih. Takšna podpora je najboljše, kar se nam lahko zgodi," je še povedal Roman Bezjak.

Članki iz rubrike