Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
9 17.01.2017 08:13:26

Saj ni res, pa je: Milijonska finančna injekcija madžarske vlade v slovenski nogomet

Nikola Miljković
Vlada Viktorja Orbana vsako leto finančno pomaga kulturnim, športnim in še kakšnim organizacijam v sosednjih državah, v katerih je pomembno zastopana madžarska skupnost.

Nogometaši Nafte so v petek začeli priprave na nadaljevanje prvenstva na tretjeligaškem vzhodu, ki ga pričakujejo na vrhu lestvice. Slobodan Đurić in njegovi varovanci imajo dve točki več od Beltincev in tri od Mure, kar je kakopak dober obet, da bodo Lendavčani v prihodnji sezoni igrali v drugem kakovostnem razredu tekmovanja na sončni strani Alp.

Članska ekipa je vedno in povsod v središču pozornosti, toda nadvse pomemben del vsakega kluba so kakopak mlajše selekcije. Pogosto so temelj in tudi pod vinogradi si razumljivo želijo, da bi bilo tako. Da bi bile trdni temelj, a roko na srce aktualne razmere niso navdušujoče. Oziroma so daleč od tega, postoriti in hkrati izboljšati je treba marsikaj. Dela je ogromno, že v bližnji prihodnosti bi bilo vendarle lahko tudi drugače. Lendavi se namreč po naših informacijah obeta finančna injekcija, o kakršni lahko kdorkoli drug v Sloveniji zgolj sanja. Če se v zadnjem trenutku ne bo kaj zapletlo, naj bi imela na voljo dva milijona evrov za zagon nove nogometne akademije, v kateri bi imeli nadobudneži iz bližnje in daljne okolice vrhunske pogoje. Ne, ni napaka, prav ste prebrali – reci in piši dva milijona evrov!

orban
Naslednje vprašanje se zastavlja samo po sebi in je najbolj logično na svetu: od kod naenkrat toliko denarja? Odgovor vas bo skoraj gotovo osupnil. Bržčas ste pomislili, da so bili Lendavčani uspešni na kakšnem od številnih razpisov za evropska sredstva, vendar je resnica drugačna. Izjemen finančni vložek bo namreč namenila vlada, toda ne slovenska, temveč madžarska. Ne, spet ne gre za napako, vnovič ste prebrali prav. Dva milijona evrov bo prispevala vlada, ki na čelu s premierjem Viktorjem Orbanom domuje v Budimpešti. In zakaj takšna radodarnost, od kod kar naenkrat toliko denarja?

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike