nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 25.07.2015 14:42:43

Gorenje znova išče ključ od vitrin

Bili sta to dve sušni sezoni, ko so vitrine v Rdeči dvorani ostale zaklenjene. Povedano drugače, v zadnjih dveh letih se je nekje izgubila zmagovalna miselnost, z njo pa tudi ključ do vitrin.

Zadnjo lovoriko, naslov državnega prvaka, so ose dvignile nekega petkovega popoldneva konec maja 2013, ko je na velenjski klopi sedel še Branko Tamše, vrata je branil Ivan Gajić, v glavnih vlogah pa so bili fantje, kot so Marko Bezjak, Jure Dolenec, Matej Gaber, Fahrudin Melić, Klemen Cehte in Dino Bajram. Tamše in Gajić sta danes tako kot Luka Dobelšek v bližnjem Celju, ostali so se raztepli na vse konce stare celine, od Francije do Danske, Bajram pa je denimo po še enem udarcu v glavo rekel – dovolj je.

V osjem gnezdu so od tiste šampionske zasedbe po drugi strani danes še vedno tu Niko Medved, Rok Golčar, Janez Gams, Mitja Nosan in Marko Dujmovič, ki so skupaj z nekim novimi fanti obetavno začeli novo zgodbo, med drugim jeseni 2013 dobili uvodna dva večna derbija, potem pa sosedske obračune kot po pravilu zapuščali sklonjenih glav. Devetkrat zapored, če smo natančni; negativen niz, ki traja in postaja tradicija, kar jih je stalo štirih lovorik, predvsem tista metla v finalu pa je bila vse prej kot prijetna za privržence rumeno-črnih.

zacetek-priprav-rk-gorenje

A vse to je preteklost, lanski sneg. Nova sezona, nova zgodba, pravijo v Velenju. "Cilj je seveda naslov prvaka. Že v četrtek, z uvodnim treningom, smo določene stvari postavili tako, da bomo naredili vse, da bi vrnili lovorike v Velenje. Vse moči bomo usmerili v to, da ta cilj tudi dosežemo," je po prvem treningu v novi sezoni dejal trener Gregor Cvijič in napovedal, da se s prvim treningom začenja tudi boj za mesta v ekipi ter minute na igrišču. Za vse. "Zadovoljen sem, da so vsi igralci na trening prišli pripravljeni in seveda nepoškodovani. Seveda pa si bo moral vsak z lastnim delom na treningu in tekmah izboriti svoje mesto, tudi tisti, ki so bili do zdaj standardni igralci," pravi 43-letni Ljubljančan, ki je začel svoje prve prave priprave na velenjski klopi.

NA VSE TRI
V novo sezono se Velenjčani podajajo močnejši za estonskega upa Andrisa Celminša, iz Slovenj Gradca se je vrnil nadarjeni Rok Ovniček, kolonijo Trebanjcev v osjem gnezdu (Ferlin, Staš Skube) pa je okrepil povratnik na slovenska igrišča Anže Ratajec. "Moja pričakovanja so zelo visoka. S tem, ko sem podpisal za klub, kot je Gorenje, ki se spogleduje z dobrim rezultatom v Evropi in osvojitvijo domačega naslova prvaka, so pogojeni tudi moji osebni cilji. Naskakujemo vse tri lovorike, ki so v Sloveniji dosegljive, ob tem pa si želim, da bi se tudi letos uvrstili v skupinski del pokala EHF in nato v tem tekmovanju prišli čim dlje," je svoje želje zaupal 24-letnik, ki je preteklo sezono prebil v vrstah madžarskega Csurga.

Pot do lovorik vodi tudi oziroma predvsem prek Celja, za prvo pa se bosta sosedska tekmeca udarila že konec avgusta pod milim portoroškim nebom. Ob tem nikakor ne gre zanemariti, da je zmagovalec zadnjih treh superpokalnih lovorik v isti sezoni osvojil tudi naslov državnega prvaka.

Članki iz rubrike