901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 27.07.2015 17:49:42

Dovolj imamo tretjih mest

RK Maribor Branik
Storiti nov korak naprej bi lahko bila rdeča nit mariborskega prvoligaša, ki si želi višje od tretjega mesta v državi, na katerega je bil aboniran v zadnjih dveh sezonah.

Po slabem mesecu dni premora je trener Boris Denić pretekli konec tedna znova zbral svoje varovance, ki zdaj že dobro poznajo način njegovega dela. Na vratih Tabora namreč poleti ni bilo velike gneče, dva igralca sta prišla, dva sta odšla, še vedno pa je odprto vprašanje glede mesta med vratnicama, saj se Emir Taletovič še ni dogovoril za nadaljevanje sodelovanja. Vijoličastega dresa v prihodnje ne bosta več nosila Žiga Mlakar, ki se je vrnil v Celje, ter njegov someščan Igor Žabić, ki se bo bržkone preselil na Poljsko.

Tudi v rubriki novinci sta, kot že rečeno, dve imeni, veliko se v prihodnosti pričakuje predvsem od robustnega krožnega napadalca Igorja Čagalja, dvajsetletni Srb naj bi postal eden od temeljev ekipe, iz Slovenj Gradca pa je prišel Uroš Štumpfl, 21-letnik, ki igra na desnem krilu."Moje razmišljanje je, da če želiš rezultat in imeti določeno kontinuiteto, potem v moštvu ne sme biti veliko migracij. Torej igralec, dva ali maksimalno trije novi. Le tako lahko nadgradiš določeno delo in slediš željam. Mariborska želja pa zagotovo ni vsako leto biti tretji. Pred nami je pripravljalno obdobje, v katerem bodo stvari, ki jih nekateri malo manj marajo oziroma ne marajo. Toda tudi to je treba opraviti, če želimo imeti dobre temelje za sezono. Vseeno bo veliko poudarka na delu z žogo, saj moramo biti z njo preprosto na ti," pred svojimi prvimi pripravami z mariborskimi rokometaši pravi trener Denić.

Morda še največjo okrepitev predstavlja kapetan Nikola Špelić, če ga bodo seveda v nasprotju s preteklimi sezonami tokrat obšle poškodbe. Tisti če je precejšen, štiriindvajsetletnik, ki je pred leti trkal na vrata hrvaške reprezentance, je bil eden od večjih osmoljencev zadnjih let, poškodbe so bile njegove zveste spremljevalke, zato je med drugim izpustil zaključek lanske sezone, tudi v uvodnem delu priprav pa bo skupaj s še enim rekonvalescentom Tadejem Sokom delal po posebnem programu.

915-17-denic (obrez)
Drago Wernig - TAKA


SOL IN POPER
Lani so Mariborčani v polfinalu državnega prvenstva dodobra namučili Velenjčane, to je bilo izenačenih 180 minut, ko se je tehtnica nagibala zdaj na eno, zdaj na drugo stran, na koncu pa so bili za odtenek boljši rokometaši Gorenja in Maribor je še drugo leto zapored končal na tretjem mestu. Precej slabši vtis so vijoličasti pustili na evropskem prizorišču, švedski Kristianstad jim je odčital pravo lekcijo in evropsko popotovanje se je za Štajerce končalo že v drugem predkrogu pokala EHF, kar je ob pokalnem porazu na Kodeljevem največ pripomoglo tudi k zamenjavi na trenerski klopi.

V prihajajoči sezoni bodo vijoličasti nosilci v zadnjem krogu kvalifikacij, zato je želja znova (vsaj) nastop v skupinskem delu, tudi v prvenstvu pa se ne bodo sprijaznili s še enim tretjim mestom. "Normalno je, da si želimo biti še boljši in poseči po čim višjih mestih. Toda ekipo je najprej treba pripraviti, usposobiti in ji dati razmišljanje, da lahko naredi pričakovani korak več. Upam, da nam bo uspelo, ne nazadnje je ekipa ob koncu pretekle sezone pokazala določen napredek v miselnosti za korak naprej, ki ga pričakujemo. Želim si, da bi igralci, ki so prišli, dali sol in poper moštvu in z ambicijami ter zmagovalno miselnostjo potegnili ekipo naprej," se nadeja nekdanji slovenski selektor, ki se bo v prvenstvu pomeril tudi s svojim pomočnikom v izbrani vrsti Bojanom Čotarjem, ki je sedel na klop Loke.

V pripravljalnem obdobju bodo vijoličasti odigrali nekaj prijateljskih tekem, zares pa se začne 5. septembra, ko bodo v prvem krogu prvenstva gostovali v soseščini, pri ormoškem Jeruzalemu. Prvenstvo se v prihodnji sezoni sicer vrača na stare tirnice, saj se bo končnica za prvaka, v kateri bo mesta za šest ekip, znova odigrala po ligaškem sistemu. "Tukaj ni nobenega komentarja. Tekmovalni sistem je takšen, kakršen je, in tudi za nas je enak. Če bi kdo želel vedeti, kaj si mislimo o tem, bi nas moral vprašati prej," je v svojem slogu zaključil Denić.

Članki iz rubrike