Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

muk
muk
0 25.11.2015 13:48:57

Vrniva se na najino obalo

alesfevzer.com
Domače prvenstvo se počasi bliža polovici rednega dela, drevi se namreč začenja 12. krog, lestvica pa pravi, da bo derbi kroga že nocoj v koprski Bonifiki.

Na prvo žogo bi lahko zapisali, da bo koprski rokometni hram gostil dvoboj najprijetnejšega presenečenja in največjega razočaranja dozdajšnjega poteka prvenstva, pa čeprav se bodo Mariborčani počasi otresli nič kaj prijetne oznake. Po še eni slabi predstavi in porazu v Škofji Loki so namreč krivuljo pred tedni vendarle zasukali navzgor, začeli zmagovito serijo, ki trenutno znaša štiri tekme, med drugim so kot prvi in do zdaj edini vzeli mero Celjanom. O ekipi, ki je kot edina v zadnjem letu in pol na domačem prizorišču premagala pivovarje, pa težko govorimo kot o razočaranju, tudi če se je že poslovila od boja za prvi dve mesti, kar je bil tihi/sveti cilj pred začetkom sezone.

DOMA BREZMADEŽNI
Primorsko-štajerski obračun bo imel še dodatno draž za Dušana Fidela in Tineta Poklarja, ki sta prav v Bonifiki naredila prve rokometne korake, dres pokojnega Cimosa je nekoč nosil tudi Gašper Hrastnik, medtem ko je Jure Vran v ne tako davni preteklosti čuval mrežo Maribora. Starih znancev na obeh straneh torej ne bo manjkalo, v ospredju pa bosta, kot že rečeno, Fidel in Poklar, ki se na neki način vračata domov. Resda le za en večer in v napačnem dresu, a vseeno. "Koprčani veljajo za nekakšen hit prvenstva, saj še vedno igrajo zelo dobro in tistih nekaj začetnih zmag ni bilo zgolj sreča oziroma naključje. Imajo mlado in zelo borbeno moštvo, ampak tako kot na vsakega nasprotnika se bomo dobro pripravili in tja gremo z eno samo mislijo: kako nadaljevati zmagoviti niz," je pred vrnitvijo v domače loge odločen Poklar, 25-letni Koprčan v vijoličastem dresu, ki bo prvič zaigral proti svojemu matičnemu klubu.


"Po dveh letih in pol bom ponovno stopil na parket Bonifike, česar se veselim. Tam igrajo moji prijatelji in zagotovo bo drugače kot na drugih tekmah. Kljub vsemu sem profesionalec ter trenutno igralec Maribora in tako se bom na parketu tudi obnašal," je še dodal mlajši od bratov Poklar, ki je za Antejem Kalebom drugi strelec mariborske ekipe. Slednja bi si z zmago dvignila samozavest pred potjo v Romunijo, kjer bo v nedeljo lovila vozovnico za skupinski del pokala EHF.

Da Mariborčane nocoj na Obali čaka vse prej kot lahka naloga, razkriva že bežen prelet statistike. Koprčani, ki se ponašajo z najboljšim obiskom v ligi, namreč na domačem igrišču niso oddali še niti točke, še več, odkar so pred dobrima dvema letoma na Obali začeli novo zgodbo, so v ligaških tekmovanjih na domačih tleh še brezmadežni. Števec pravi dvaintrideset zaporednih zmag, trinajst v drugi, trinajst v ligi 1. B in šest v elitni slovenski ligi, ta veliki niz pa morda še nikoli ni bil na večji preizkušnji kot prav nocoj.

KAZENSKA EKSPEDICIJA V RIBNICI
Drevi bosta na delu tudi preostala člana od tako imenovane velike trojice, in če je pred Celjani bolj ali manj – no, vsaj moralo bi biti – rutinsko gostovanje v Slovenj Gradcu, pa Velenjčane po boleči nedeljski zaušnici čaka zahtevnejša pot v deželo suhe robe. Tudi tamkajšnji Riko namreč počasi lovi zalet, v boju za končnico za prvaka pa bila vsaka nenadejana točka zlata vredna, sploh po spodrsljaju proti Loki na domačem terenu. Velenjska kazenska ekspedicija bo po drugi strani poskušala popraviti, milo rečeno, bled vtis, ki ga je pustila na nedeljski tekmi s Holstebrojem ter si tako povrniti nekaj izgubljene samozavesti, kar bi ji pred potjo na Dansko, kjer jo čaka mini misija nemogoče, še kako prav prišlo.

Članki iz rubrike