stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ru
ru
0 08.06.2016 12:19:33

Maribor s tremi novimi okrepitvami

Čeprav je sezone v tekmovalnem smislu konec pa rokometaši mariborskega Branika ta teden še pridno trenirajo v domačem Taboru. Treningom so se pridružili trije novi igralci, ki bodo v prihodnji sezoni nosili vijoličasti dres.

Po nekaj odhodih iz vrst mariborskega rokometnega prvoligaša so se moštvu pridružili trije novinci. 20-letnega Koprčana Andraža Velkavrha so kot okrepitev predstavili februarja, za slednjim pa je zelo dobra sezona v Izoli, saj je v rednem delu v povprečju na tekmo dosegel 6 zadetkov. "Vesel sem, da je za mano solidna sezona in da smo z Izolo dosegli zastavljene cilje. Sedaj sem pa sem že povsem osredotočen na delo v Mariboru, čaka pa še me Evropsko prvenstvo z mladinsko izbrano vrsto. Fantje so me lepo sprejeli in tudi samo okolje za Primorce ni tuje, mislim predvsem na Tineta Poklarja in Dušana Fidela, ki prav tako prihajata iz Kopra ter Gašperja Hrastnika, ki je igral za Koper. Verjamem, da se bomo dobro razumeli in da v avgustu pričnemo s trdim delo za uresničitev skupnih ciljev,« je dejal mladinski reprezentant Andraž Velkavrh.


V ekipi za prihodnjo sezono pa bo še en Andraž in sicer Andraž Kete, ki prav tako igra na mestu organizatorja igre. Slednji je v minuli sezoni igral za RD Urbanscape Loka za katero je na 35 tekmah dosegel 116 zadetkov, pred tem pa je 4 sezone branil barve ljubljanskega Slovana in 7 sezon domače Ajdovščine. Toda nekaj časa bo še odsoten, saj je v končnici za prvaka utrpel poškodbo prsta. "Na tekmi z Gorenjem sem si zlomil prstanec na levi roki, tako da ta teden še ne bom treniral, verjamem pa da bom nared za avgustovske priprave. Za Maribor sem se odločil zaradi ambicij, ki jih ima ta klub. Minula sezona se ni izšla po načrtih, zato pa bo v novi sezoni potrebno zagristi še bolj in Mariboru zagotoviti rezultate, ki jih je dosegal v letih poprej," je bil odločen 24-letni rokometaš rojen v Šempetru pri Novi Gorici.

Na srečo težav s poškodbo pa nima še tretji novinec v ekipi, skoraj domačin, David Bogadi. 27-letni igralec na levem krilu se je sicer rodil na Ptuju, a je kar 12 sezon in pol branil barve ormoškega Jeruzalema in pol sezone barve novega prvoligaša v prihajajoči sezoni, ptujske Drave. "Z vodstvom mariborskega Branika smo bili že kar nekajkrat v razgovorih za sodelovanje, no tokrat pa smo se le uspeli dogovoriti. Vesel sem, da je do tega prišlo in verjamem, da bom tudi jaz dodal svoj delež k vrnitvi Maribora na »stara pota slave«. Po nekaj tednih počitka nas čakajo priprave in nato z nestrpnostjo pričakujem prve tekme v vijoličastem dresu, še posebej tekme z Ormožem, kar bo res nekaj posebnega zame, saj sem tam preživel ves čas svoje dosedanje kariere,« je zaključil Bogadi.

Značke: maribor, rokomet

Članki iz rubrike