zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 21.01.2015 09:08:26

Felipe Ribeiro: Seveda bom kaj prišepnil soigralcem

Reuters
Po tekmi z Belorusijo je bil med najbolj obleganimi.

Razumljivo, bil je med najzaslužnejšimi za malce presenetljivo, a povsem zasluženo zmago Brazilije. Izbran je bil za igralca tekme, član Montpelliera, v katerem si slačilnico deli s slovensko mafijo, je iz desetih poskusov zabil devet golov.

FELIPE RIBEIRO

ribeiro
vszi

Rojen: 4. 5. 1985
Klub: Montpellier
Igralno mesto: levo krilo
Višina/teža: 185 cm/85 kg 

Premagali ste Belorusijo?
Težka tekma, prišli smo po zmago, saj si želimo v osmino finala. To je bila naša najboljša tekma v Katarju, obramba je bila trdna, kar nam je omogočilo protinapade. Pomembna zmaga, za nas je bila ta tekma kot finale. In naslednja proti Sloveniji bo kot finale, pa potem tudi tista proti Čilu. Sami finali. (smeh) 


Kaj menite o slovenski reprezentanci?
Trenutno, neposredno po tekmi z Belorusi, ne prav dosti, Slovenija še ni bila na meniju. Seveda vem, da gre za odlično moštvo, s kopico vrhunskih posameznikov. Treba bo pustiti vse in še več na igrišču, bo izjemno težko, ni pa nemogoče.

Ste klubski soigralec peterice Slovencev.
Sami super fantje, tu se sem in tja srečamo v hotelu, kakšno rečemo, a na igrišču seveda ne bo prijateljstva. Jaz bom storil vse za uspeh svojega moštva, vem, da bodo oni storili vse za uspeh vaše reprezentance.

Igrate globoko obrambo, proti Sloveniji bi se z njo lahko opekli?
Ne vem, to je bolj vprašanje za trenerja. Res je agresivna obramba 5-1 naš zaščitni znak, na veliko tekmah smo zmagali s to obrambo, morda lahko z njo presenetimo tudi Slovenijo. Če ne bo delovala, imamo na zalogi tudi obrambo 6-0.

Vaš klubski soigralec Dragan Gajić je na vrhu lestvice strelcev.
Dragan je moj dober prijatelj v Montpellieru, vsak dan treniram z njim in lahko iz prve roke povem, za kakšnega igralca gre. Morda bom pred sredino tekmo dal kakšen nasvet tudi našemu vratarju. Želim pa tako njemu kot Vidu, Juretu in Mateju veliko sreče, morda ne ravno proti nam, a v nadaljevanju prvenstva vsekakor. (smeh)

Iz francoske lige poznate tudi Gorazda Škofa, člana Nantesa.
Seveda, Gorazda dobro poznam. Kot že rečeno, bom reprezentančnim kolegom svetoval določene stvari. Kaj? Naj za zdaj ostane skrivnost.

Vam misli že uhajajo tudi k olimpijskim igram v Riu?
Olimpijske igre na domačih tleh so seveda najpomembnejše tekmovanje za to generacijo, lahko bi celo rekel največji dogodek v naših karierah. Velik izziv in velika odgovornost, a za zdaj smo z mislimi le pri SP, za razmišljanje o Riu bo še več kot dovolj časa.

Članki iz rubrike