sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 19.01.2015 08:59:26

Raztegniti trideset minut

Slavko Kolar
Za Slovenci sta dve tekmi, ki bi ju lahko razdelili na zelo dobrih in malo manj dobrih šestdeset minut, zelo spodoben polčas na tekmo pa je bil dovolj za skalpa skromnega Čila in neugodne Belorusije.

Na tekmi s katarsko tujsko legijo, ki nima prav dosti skupnih točk s Katarjem, bo treba raztegniti obdobja dobre igre, vsaj tak je načrt. "Imeli smo dva dobra polčasa, na tekmi s Čilom drugega, v soboto prvega in obakrat je bilo dovolj, zdaj pa moramo to počasi raztegniti. Teh trideset minut moramo širiti ali v podobi kakovostnejšega vstopa ali pa v podobi kakovostnejšega nadaljevanja tekme," se nadeja slovenski selektor Boris Denić, ki bo v ogenj bržkone poslal isto šestnajsterico kot proti Rutenki ter druščini, kar pomeni, da bo priložnost znova dobil najmlajši v naši izbrani vrsti Blaž Blagotinšek.


"V soboto smo v ogenj potisnili Blagotinška, ki je po mojem mnenju v prvem delu odigral zelo korektno in zelo kakovostno ter agresivno, v drugem polčasu pa so do izraza vendarle prišle mladost in neizkušenost ter velike oči. Je malo zaplaval, a mu bom odpustil," je malo za šalo malo zares dejal slovenski selektor, ki bo najbrž kmalu lahko računal tudi na Uroša Bundala.

Za nameček spodbudne vesti prihajajo tudi iz domovine, zdravstveno stanje Klemena Cehteta naj bi bilo iz dneva v dan boljše, prav danes ima nov pregled in za zdaj ostaja pri prvotni ideji, da se bo član Aixa kolegom pridružil v zaključku predtekmovanja.

824-19-gajic
Slavko Kolar

Zmagovalec današnjega obračuna si bo že zagotovil mesto v osmini finala, domačini seveda upajo, da bo to njihova izbrana vrsta, pa čeprav premeteni Valero Rivera vlogo favorita vztrajno poriva Slovencem.

POZOR NA ZDRUŽENE NARODE

Današnji tekmec Slovenije je Katar, nesramno bogata azijska država na Arabskem polotoku. Pa vendarle, slovenskim rokometašem bodo nasproti stali nekateri znani obrazi iz evropskega prizorišča. Ob igrišču celo največji med velikimi – španski zbiralec lovorik Valero Rivera, v njegovi vojski pa Črnogorca Goran Stojanović in Žarko Marković, Bosanca Danijel Šarić in Eldar Memišević, Francoz Bertrand Roine, Španec Borja Vidal Fernandez in Kubanec Rafael Capote. Aktualni azijski prvaki so torej izrazito mešana druščina, nekakšni združeni narodi, za katere je v najmanjši meri "rezervirano" mesto v osmini finala. Ampak da ne bo pomote: Slovenija kot četrta reprezentanca sveta s prejšnjega prvenstva je za Katarce še vedno okno v svet. 

"Na igrišču se bosta srečali dvajseta in četrta reprezentanca sveta, zdaj pa vi povejte, kdo je po vašem mnenju favorit?" je spraševal eden najbolj trofejnih trenerjev v zgodovini rokometne igre. Človek, ki je z Barcelono v devetdesetih letih osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, je pred dvema letoma enkrat že ukanil Denića, bilo je v polfinalu SP 2013, ko je Španija pod njegovim vodstvom premagala Slovenijo.

Takrat smo spremljali šahovsko partijo, v kateri je Rivera našel Canellasa, Denić pa je iskal in iskal, a ni našel. A kdor išče, ta najde.

slo-kat

Članki iz rubrike