nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA/ru
STA/ru
0 18.01.2015 12:27:23

Denić: Podaljšati obdobje dobre igre

Slavko Kolar
Varovanci selektorja Borisa Denića so suvereno opravili z uvodnima nastopoma na svetovnem prvenstvu.

Po visoki zmagi nad Čilom s 36:23 je brez prevelikega naprezanja padla še Belorusija s 34:29, v ponedeljek pa Slovenijo v Dohi ob 17. uri čaka dvoboj z gostiteljem turnirja.


"Na vsaki tekmi želimo zmagati, nič drugače ne bo proti Katarju," pravi vselej pragmatični Denić, ki se ne boji rokometne moči Katarja, niti tega, da bi bili predstavniki Mednarodne rokometne zveze (IHF) mogoče naklonjeni domačinom.

"Za obe ekipi je igrišče enakih dimenzij, torej 40 x 20 m. Na Katarce se bomo temeljito pripravili, tako kot na vsakega drugega tekmeca. Na tekmah proti Čilu in Belorusiji smo dobro delovali po trideset minut, na naslednjih tekmah želimo to obdobje še podaljšati," pravi slovenski selektor.

Denića je bil proti Belorusiji najbolj zadovoljen z igro v obrambi, nekoliko manj s prehodi iz obrambe v napad. Ob tem ga veseli, da njegovih varovancev na zahtevni in zelo pomembni tekmi proti Belorusom niso ponesla čustva, svoje delo so opravili zelo korektno in na poklicen način.

minuta odmora SLK_3700a
Slavko Kolar

"Katarska reprezentanca je precej drugačna od beloruske, zelo je agresivna v obrambi, kar bi nam moralo ustrezati glede na naše telesne zmožnosti. Na uvodnih tekmah smo zelo nihali, predvsem poučna je bila naša zadnja z Belorusijo, kjer smo po zanesljivi predstavi v prvem polčasu v drugem polčasu prejeli preveč lahkih zadetkov. Če odpravimo to težavo, potem bi morali Katar premagati navkljub določeni pomoči, ki jo bo deležen na tej tekmi," o prihajajoči preizkušnji pravi selektor.

Gostitelj sklepnega turnirja je prav tako dvakrat zmagal, Brazilijo je odpravil z 28:23, Čile s 27:20. Španski strateg na klopi Katarja Valero Rivera je pred ponedeljkovim obračunom vlogo favorita namenil Sloveniji.

"Morate vedeti, da si bosta nasproti stali četrta in 20. reprezentanca z zadnjega svetovnega prvenstva v Španiji. Zgolj zavoljo tega so na tem dvoboju v prednosti slovenski rokometaši, ki jih krasi izjemno hitra igra," pravi 61-letni španski trener, ki je v devetdesetih letih minulega stoletja vodil nepremagljivo Barcelono, pred dvema letoma pa je Španijo popeljal do prvega mesta na domačem svetovnem prvenstvu.

Prvi zvezdnik katarske izbrane vrste je v Bosni in Hercegovini rojeni vratar Danijel Šarić, brez njega bi bila podoba te reprezentance veliko bolj skromna. Z radodarno naturalizacijo številnih evropskih igralcev za letošnji sklepni turnir je resda naredila kakovosten korak naprej, njen skrajni domet pa je nastop v osmini finala.

Članki iz rubrike