nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 28.01.2015 22:37:44

Kot kaže, še nismo zreli, da premagamo Francoze

Slavko Kolar
Škofjeločan pravi, da je bila zanj to res posebna tekma in da bi lahko tekel 120, ne le 60 minut.

A vsemu motivu in trudu navkljub mu ne bo ostala v lepem spominu, za kar je bil v prvi vrsti kriv lanskoletni soigralec pri Montpellieru Thierry Omeyer.


Katastrofalno ste začeli tekmo, Francozi so povedli s 7:1 in vrnitve praktično ni bilo več. Kaj se je zgodilo?
Pokopalo nas je, da nismo bili stoodstotni oziroma optimalni v vseh segmentih rokometne igre, kar bi morali biti, če bi želeli premagati ekipo, kot je Francija. Zatajili smo že takoj na začetku pri realizaciji, pa tu ne mislim le pri strelih od daleč, ampak tudi oziroma predvsem pri stoodstotnih priložnostih. To nas je pokopalo, razlika je rasla že povsem od začetka in potem jih je težko loviti. V nadaljevanju smo v obrambi določeno obdobje odigrali zelo spodobno, imeli nekaj hitrih protinapadov, prišli na štiri gole, imeli še dve priložnosti za manj, ampak če tega ne izkoristiš, te Francozi hitro kaznujejo.

Napad je v prve četrt ure zmogel vsega štiri gole.
V napadu nismo igral slabo, delali smo si priložnosti, kar je ob Francozih izjemno težko. Prihajali smo na črto šestih metrov, a nam je Omeyer na začetku pobral vse živo, tako da smo po desetih minutah imeli vsega en gol na računu, pa čeprav smo si ustvarili že pet, šest stoodstotnih priložnosti. In proti najboljši ekipi zadnjega desetletja je potem težko igrati, to je bil po mojem mnenju glavni in edini problem. Če bi zadeli v prvem polčasu vse, kar bi morali, bi bili najbrž veliko bliže, in ko bi prišle naše minute, bi se jim lahko tudi priključili, tako pa ... Je, kar je, kot vse kaže, še nismo zreli, da premagamo Francoze. Zdaj nas čakata še dve tekmi in gremo po peto mesto.

dolenec SLK_3753a
Slavko Kolar

Ena od največjih bojazni pred tekmo je bila, da bi razbranili Omeyerja. In zgodilo se je prav to.
Da, to je najbrž največja bojazen za marsikaterega francoskega nasprotnika, pa se marsikomu to pripeti. Vsi vemo, da je izjemen vratar, eno sezono sem imel čast deliti z njim slačilnico in sem videl, kakšen zmagovalec je ter kakšna želja ga pri teh letih še vedno žene. Zagotovo je vsak od nas poskušal najbolje, poskušal zadeti zicerje, ni nam uspelo in v tej luči absolutno drži, da nas je pokopal Omeyer.

Ste kaj zgrešili v psihološki pripravi na tekmo in Omeyerja?
To je stvar vsakega posameznika, jaz sem nedvomno verjel v zmago, imel sem občutek, da tudi ostali verjamejo. Seveda smo vedeli, da bo težko, vsi vemo, kdo so Francozi, a vseeno sem prepričan, da smo verjeli. Res pa je, da ko smo prišli na igrišče, tega nismo pokazali, vsaj ne v uvodnih minutah. Razlika je narasla in Francija je preveč izkušena, preveč kakovostna, če že hočete, za lovljenje sedmih, osmih golov zaostanka.

Se po sedmi tekmi v štirinajstih dneh že čuti utrujenost?
Ne vem, jaz sem bil danes tako motiviran, da bi lahko igral tudi 120, ne le šestdeset minut. Zame je bila to res posebna tekma, žal se ni iztekla po željah, bomo videli, kako bo videti na naslednji tekmi. Verjamem, da imamo še dovolj moči in da smo še dovolj motivirani, da pridemo do petega mesta, kar bi bil nedvomno še vedno lep uspeh.

Treba bo premagati Dance, ki so vam na turnirju odčitali podobno lekcijo kot Francozi.
Na turnirju smo proti njim res odigrali zelo slabo in zdaj je čas, da jim pokažemo, da smo vendarle precej boljši, kot pa je morda pokazal tisti turnir. Najbrž so oni po današnjem večeru še bolj razočarani kot mi, imamo dva dni za pripravo, mislim, da so tudi Danci premagljivi. Skratka dvakrat na polno, pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo.

dolenec SLK_4271a
Slavko Kolar

Komu se bo lažje pobrati po porazu v četrtfinalu, vam, ki ste izgubili za devet, ali Dancem, ki so izgubili z golom v zadnji sekundi?
Mislim, da se nikomur ni lahko pobrati, ko ostaneš brez polfinala, brez boja za kolajne, ne glede na to za koliko golov si izgubil. Zagotovo pa je več ljudi v polfinalu pričakovalo Dance kot nas, sploh glede na nasprotnika. Žal smo padli v ta del žreba, v katerem nas je prej ali slej čakala najboljša ekipa na prvenstvu. Morda bi lahko bila to določena prednost za nas, saj verjamem, da bodo oni še bolj razočarani. A resnico bo pokazal parket, tekme za nazaj nič ne štejejo, bomo videli.

Za konec, na kratko, je današnjih šestdeset minut pokazalo realno razliko med Slovenijo in Francijo?
Kaj pa vem, seveda verjamem, da je realna razlika manjša. Ker so glave še vroče, seveda tudi mislim, da je bilo pet žog dosojenih v njihovo korist, a to je normalno, vendarle gre za olimpijskega in evropskega prvaka. Tako pač je, verjamem, da smo proti Francozom sposobni opraviti precej bolje, a danes so imeli res razpoloženega vratarja, mi pa v drugem polčasu, ko smo začeli igrati, nismo izkoristili priložnosti za vrnitev med žive in razlika je, kakršna je.

Članki iz rubrike