boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 29.08.2015 22:13:33

Goričani še naprej kraljujejo

Arsen Perić
Štirikratni prvaki tudi po osmem prvenstvenem krogu ostajajo na vrhu lestvice, Miran Srebrnič in njegovi varovanci so se v primorskem obračunu na Bonifiki veselili že sedme zaporedne zmage.

Začetek tekme je bil nepričakovano miren, takšen je bil na presenečenje večine tudi ves prvi polčas. V tako prestižnem obračunu, kot je primorski, bi pričakovali več agresivnosti, strasti in lakote po uspehu, temu primeren je bil ritem, ki nikakor ni bil na zavidljivi ravni. Dogajanje na igralni površini je bilo precej siromašno in brez prave vsebine, napak na eni in drugi strani je bilo preprosto preveč napak, da bi igra lahko stekla.

Koprčani, ki so imeli v zapisniku prijavljenih zgolj 16 igralcev, so bili sicer nekoliko podjetnejši. Videli smo poskus Rahmanovića in bombo Črnigoja, po kateri se Sorčan ni pustil presenetiti, Goričani so bolj kot o tem, kako zapretiti, razmišljali o obrambi svoje mreže. Miran Srebrnič tokrat ni dovolil pretiranega tveganja, osnovni namen je bil ostati organiziran in discipliniran, toda po dobre pol ure igre so se gostje vendarle veselili vodstva.

Širok je s kota z desne strani podal v kazenski prostor, kjer so bili domači branilci nezbrani. Žoge jim ni uspelo izbiti, nakar se je v gneči odbila do Elekeja, ki se je zelo dobro odzval in prišel do soočenja s Simčičem z leve strani ter ga iz bližine rutinirano premagal. Gostitelji so zahtevali prekršek nad Rahmanovićem, toda Vinčić je bil drugačnega mnenja in pokazal na sredino igrišča.

Koprčanom, ki so le s težavo dobili kakšen dvoboj, tudi po zaostanku ni uspelo dvigniti ritma, do odhoda na odmor so zapretili vsega enkrat, ko je po samostojnem prodoru sprožil Štromajer, a iz ugodnega položaja ni zadel cilja, roko na srce, lahko bi se odločil tudi za podajo pred vrata.

Drugi del sta ekipi začeli v nespremenjenih zasedbah, ampak nato se je Rodolfo Vanoli vendarle odločil za hitro menjavo in na igrišče poslal še drugega napadalca, Posavac je svoje mesto prepustil Ivančiću. Ni pomagalo, Goričani so se v 61. minuti veselili povišanja vodstva. Po mojstrovini Džuzdanovića, ki je mojstrsko prodiral po levi strani in hkrati smešil domače branilce, povrhu je sledila še imenitna podaja do Burgiča, ki se je znašel sam pred Simčičem, ga obšel in brez težav zatresel mrežo.



Drugi prejeti zadetek je razorožil rumeno-modre, potrebovali so kar nekaj časa, da so se znova zbrali in se poskusili vrniti med žive. Pripravili so si nekaj priložnosti, a so bili v odločilnih trenutkih premalo odločni izbrani, tudi Sorčan je nekajkrat potrdil svojo kakovost, kar so na nasprotni strani njegovi soigralci oplemenitili še s tretjim golom. Goričani so uprizorili čudovito akcijo, ki jo je začel Džuzdanović, ki je na desni strani v ogenj poslal Arčona, ta pa je pred vrati zaposlil Elekeja, ki se je drugič vpisal med strelce, v dozdajšnjem delu prvenstva že sedmič, in razblinil vse dvome o zmagovalcu, Ivančić je poskrbel le še za kozmetični popravek izida.

KOPER - GORICA 1:3 (0:1)

Koper - Stadion Bonifika. 1300 gledalcev. Glavni sodnik: Slavko Vinčić (Maribor).
Strelci: 0:1 Eleke (32), 0:2 Burgič (61), 0:3 Eleke (84), 1:3 Ivančić (87).
KOPER: Simčič, Šme, Halilović, Šimurina (od 73. Štulac), Krivičić, Tomić, Radujko (od 67. Pavić), Črnigoj, Posavac (od 52. Ivančić), Rahmanović, Štromajer. Trener: Rodolfo Vanoli.
GORICA: Sorčan, Širok, Kavčič (od 58. Boben), Jogan, Celcer, Arčon, Humar, Johnson, Džuzdanović (od 85. Martinović), Eleke, Burgič (od 83. Škarabot). Trener: Miran Srebrnič.
Rumeni kartoni: Simčič (33), Rahmanović (54), Šme (72); Humar (22), Burgič (27), Džuzdanović (72), Eleke (74).
Rdeči kartoni: -
Galerija

Članki iz rubrike