dsoprizidek Svet24.si

Brez tujcev bi oddelke v novomeškem domu ...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

dm
dm
0 29.08.2015 19:45:03

Kriza vijoličastih še traja, Krka s točko iz Ljudskega vrta

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani še naprej vse prej kot navdušujejo, še tretjič zapored so v prvenstvu ostali brez vseh treh točk. Tokrat jim je dve odščipnila Krka.

Sobotni dvoboj med Mariborom in Krko je prinašal dve veliki vprašanji. Prvo je bilo povezano z igro vijoličastih, ki so zapadli v krizo. Kako bodo tokrat odigrali Štajerci, se bodo uspeli izvleči iz krize in končno pokazati, zakaj so državni prvaki ter absolutni vladarji slovenske klubske scene zadnjih let?

Drugo, verjetno še bolj pomembno vprašanje pa je bilo, ali bo, tako kot je bilo najavljeno, Maribor danes dobil novega trenerja. Minute pred začetkom tekme so tako minevale predvsem ob debatah o tem, koga je Zlatko Zahović izbral za naslednika Anteja Šimundže. Vsakdo je imel svojega kandidata, a že pred začetkom obračuna je bilo jasno – novi trener Maribora je Hrvat Krunoslav Jurčić, ki si je tekmo s Krko ogledal v živo. Izbira, ki pri nekaterih pristaših vijoličastih ni naletela na odobravanje.

krunoslav jurcic
Drago Wernig - TAKA

Tako kot na odobravanje ni naletela igra Maribora v prvem polčasu. Zmeraj zahtevni navijači kluba, ki domuje pod Kalvarijo, so svoje nezadovoljstvo nad dozdajšnjimi igrami svojih ljubljencev v prvenstvu in tudi nad igro na dvoboju z Novomeščani izrazili s številnimi žvižgi, sočne kletvice pa so kar deževale iz že standardno veliko bolj kritične zahodne tribune.

Prvi, ki jih je bil deležen, je bil Aleš Mertelj, ki je v osmi minuti storil neverjetno neumnost in žogo z desnega bočnega položaja podal v sredino, kjer jo je prestregel Nana Welbeck, se pognal v kazenski prostor in hladnokrvno zadel za vodstvo gostov.

Že pet minut po vodstvu lekarnarjev, se je plaz sočnih kletvic vsul na Agima Ibraimija. Obramba Krke je bila nepazljiva, prosti strel vijoličastih je hitro izvedel Filipović, z globinsko podajo našel Makedonca, ki je stekel sam proti vratom Mitrovića, ob njem je tekel Jean-Philippe Mendy, ki je bil popolnoma sam, toda Ibraimi se je namesto za podajo odločil za strel, ki ga je Mitrović ubranil, publika pa nad sebičnostjo moža s številko deset na hrbtu ni bila navdušena.

Po žvižgih je bil v 24. minuti čas za prvi aplavz, ki pa je bil bolj sramežljiv. Še eno globinsko podajo je v napad Maribora poslal Filipović, Tavares se je izmaknil znova nepazljivi obrambi Krke, stekel sam pred Mitrovića, a novomeški vratar je dobil še drugi dvoboj iz oči v oči s štajerskimi nogometaši.

Vratar Krke je v nadaljevanju prvega polčasa še z eno fantastično obrambo preprečil veselje Ibraimiju po njegovem strelu z roba kazenskega prostora, a v 43. minuti je bil tudi on nemočen. Globinska žoga Vršiča je našla svojega naslovnika v napadu, Mendy si jo je lepo zaustavil in jo poslal mimo nemočnega čuvaja mreže Krke.

Na odmor se je tako odšlo z neodločenim izidom 1:1 in pomenljivim sporočilom Viol svojim ljubljencem. "Hočemo fuzbal! Hočemo borbo! Hočemo gole! Hočemo zmage!" je bilo zapisano na številnih transparentih, ki so jih najglasnejši mariborski navijači razvili v drugi polovici prvega polčasa in z njimi dali vedeti, da nad igro svojega kluba niso niti najmanj navdušeni.

Gole so zahtevali in gole so dobili. No, če smo čisto natančni, so dobili dva gola v nadaljevanju. A na njihovo nesrečo so enega zabili tudi gostje. Prvega so sicer dosegli domači, v 60. minuti. In kakšen zadetek je to bil! Pod pravo mojstrovino se je podpisal Agim Ibraimi, v zadnjih dneh velikokrat kritizirani nogometaš, ki je danes praznoval svoj 27. rojstni dan. Po bedariji Welbecka, ki je žogo poskušal vrniti nazaj vratarju, a jo je prestregel Tavares ter se znašel sam pred Mitrovićem, ki je vnovič odlično posredoval, se je v nadaljevanju akcije žoga odbila do Filipovića, ki ga je s prekrškom ustavil Mojstrovič. Žogo si je na oddaljenosti okrog 25 metrov namestil makedonski reprezentant, sprožil in na fantastičen način premagal nebogljenega Mitrovića. Za eksplozijo navdušenja pri igralcih Maribora.

Dolgo časa je kazalo, da bo mojstrovina Ibraimija odločila dvoboj, toda v zadnjih desetih minutah so lekarnarji pritisnili v želji po izenačenju. Najprej je Welbeck s strelom od daleč le za las zgrešil, potem je po desni strani pobegnil Kramar, prišel pred Handanovića, poskušal s strelom v bližnji kot, a je zadel samo zunanji del mreže.  V 85. minuti pa se je ofenziva Novomeščanom le izplačala. Po prekršku – ki je bil zelo strogo dosojen – Janže nad Marottijem, je skrajšani kot izvedel Fuček in poslal odličen predložek v sredino, kjer je bil najvišji v skoku Alen Vučkić in izid je izenačil.

V izdihljajih tekme so Mariborčani pritisnili na vso moč, po rdečem kartonu Bogdana so Krkaše stisnili v svoj kazenski prostor, a do zadetka niso uspeli priti. Končalo se je z 2:2 in kriza Maribora se nadaljuje …

MARIBOR - KRKA 2:2 (1:1)

Maribor – Ljudski vrt. 2500 gledalcev. Glavni sodnik: Dragoslav Perić (Kranj).
Strelci: 0:1 Welbeck (8), 1:1 Mendy (43), 2:1 Ibraimi (60), 2:2 Vučkić (85)
MARIBOR: Handanović, Mertelj, Gigli, Šuler, Janža, Ibraimi, Filipović, Vujčić (od 88. Bohar), Vršič (od 58. Sallalich), Tavares, Mendy (od 85. Bajde). Trener: Saša Gajser.
KRKA: Mitrović, Marotti, Bogdan, Ejup, Vučkić, Mojstrović (od 83. Marjanović), Welbeck, Fuček, Dangubić (od 68. Dežmar), Perić (od 78. Kramar), Novinić. Trener: Andrej Kastrevec.
Rumeni kartoni: Mendy (20), Janža (45), Mertelj (53), Handanović (82); Marotti (45), Mojstrovič (60), Dežmar (73), Bogdan (80)
Rdeči karton: Bogdan (90, drugi rumeni)

Članki iz rubrike