Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

sta
sta
0 02.02.2017 20:25:32

Branik ukanil Calcit

Odbojkarice Calcit Volleyballa so tretji tekmi tretjega turnirja srednjeevropske lige, ki je hkrati štela tudi kot zaostala tekma prvega kroga 1. DOL za ženske, doma izgubile z Novo KBM Branikom z 0:3 (-20, -22, -28).

Calcit Volleyball - Nova KBM Branik 0:3 (-20, -22, -28)

* Športna dvorana Tivoli, gledalcev 100, sodnika: Kramar Šandl, Rajković (oba Hrvaška).
* Calcit Volleyball: Grudina 7, Božič, Mihevc 4, Blažič, Pahor, Igličar 2, Zaplotnik, Kostić 21, Jerala, Turk, Koleva 14, Van de Vyver 3.
* Nova KBM Branik: Mlakar 14, Blagne 6, Košenina, Kaučič 9, Vovk, Najdič 3, Milosavljević, Planinšec 10, Sobočan 15, Jerala, Pintar, Koskelo.

V zadnjih treh medsebojnih obračunih med odbojkaricami Calcit Volleyballa in Nove KBM Branika, vse tri tekme so dobile Mariborčanke, ki so pred tednom dni prav v dvorani Tivoli premagale aktualne slovenske državne prvakinje tudi v drugem krogu pokalu CEV. Psihološka prednost je bila tako močno na strani varovank Bruna Najdiča. Na tretjem turnirju srednjeevropske lige sta sicer obe ekipi brez težav opravili s Slavio iz Bratislave, njuna današnja tekma pa je imela dvojni pomen, saj je odločala tudi o prvem mestu v 1. DOL za ženske.

Podobno kot pred tednom dni v pokalu CEV so tudi tokrat prvi niz bolje začele domače odbojkarice, ki so z dvema točkama Slavine Koleve in blokom Tine Grudine povedle s 7:3, prednost štirih točk pa so ohranile tudi ob prvem tehničnem odmoru. Vendar so bankirke na servis Saše Planinšec dosegle štiri zaporedne točke in na drugi tehnični odmor odšle z vodstvom 16:14. Z blokom Marine Kaučič so gostje pobegnile na tri točke (18:15), po asu Sare Najdič že 23:19. Domačinke so se jim pred tem sicer približale na točko zaostanka, vendar je vse preveč njihovih začetnih udarcev končalo v avtu, da bi lahko prišlo do zasuka.

Začetek drugega niza je sicer pripadel gostjam, ki so v prvem nizu naredile manj lastnih napak, zato pa so bile boljše na sprejemu, a slabše v napadu in bloku. Domačinke so zaostanek dveh točk (2:4) do prvega tehničnega odmora, ko je bila na servisu Tina Grudina, zasukale v svojo korist, saj so nanj odšle s prednostjo treh točk. S tremi zaporednimi točkami, tudi po zaslugi Olivere Kostić, so jo povečale na šest (13:7), imele priložnost za plus sedem, a so se jim gostje s točko Mlakarjeve približale le na dve zaostanka (13:15), s točko Anite Sobočan pa izid na 19. točki izenačile. Z blokom Marine Kaučič so po daljšem času spet povedle (22:21), prednosti pa niso več izpustile iz rok. Tako kot prvi, je tudi drugi niz končala Mlakarjeva.

Calcitovke so v tretjem nizu po točki Kostićeve povedle z 12:9, nato pa je v njihovi igri prišlo do nerazumljivega padca. Zanje so bili usodni servisi Sare Najdič, ki je v napadu odlično razigrala še soigralke, ki so dosegle kar sedem zaporednih točk za vodstvo s 16:12. Na servis Grudine so se domačinke gostjam približale na dve točki zaostanka (16:18), na servis Katje Mihevc je na 21. točki sledilo izenačenje, s kar tremi bloki, enega je prispevala Olivera Kostić, dva pa Tina Grudina, je bilo na semaforju 24:21 za Calcit Volleyball. S tem pa niz še ni bil odločen, Mariborčanke so z blokom izid izenačile, nato pa izkoristile svojo peto zaključno žogo. Izkoristila jo je Marina Kaučič, pet domačih pa je ostalo neizkoriščenih.

"Res je, da smo danes prikazali boljšo igro, kot pred tednom dni, vendar ne morem biti zadovoljen. V treh nizih smo kar petnajstkrat z blokom zaustavili nasprotnice, pa to ni bilo dovolj za zmago, vendar je bil v prvem nizu naš napad le 22-odstoten. Spet smo naredili preveč lastnih napak, premalo smo pritiskali s servisom, to pa je na koncu odločalo," je po porazu svoje ekipe dejal Nicola Negro, trener Calcita.

"Pričakoval sem težko tekmo, pričakoval sem močan napad domače ekipe, kar se je tudi pokazalo. V tretjem nizu smo se uspeli vrniti v igro, v končnici smo bili dovolj zbrani. Vesel sem, da smo prišli do zmage, kajti ni preprosto v slabih treh tednih dneh trikrat igrati z istim nasprotnikom, moram pa obema ekipama čestitati na dosti dobri igri," je dejal Bruno Najdič, trener Nove KBM Branika.

Značke: calcit, branik

Članki iz rubrike