stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 04.03.2017 22:55:38

Hoče prek Maribora

Odbojkarji Hoč so v 4. krogu modre skupine 1. DOL za moške doma premagali Maribor s 3:2 (16, -17, 23, -17, 11).

* VŠD Hoče, gledalcev 550, sodnika: Skudnik Mežica), Valentar (Javornik).
* Hoče: Crnjanski 23, Cafuta, Šijanec 12, Špindler, Franc 7, Vovk 5, Berglez, Radović 13, U. Planinšič 3, Zidar, Orthaber, Repa.
* Maribor: Horvat 19, Mulec, Mlakar, Pelemiš 1, Kvas, Donik 17, Uremović 7, Virtič, Hafner, Plesec 9, Kamnik 18, Knuplež.

Uvodne minute sosedskega derbija pred številnimi gledalci so minevale v boljši igri gostiteljev, ki so na prvi tehnični odmor po asu Branislava Radovića odšli s štirimi točkami prednosti. Tudi v nadaljevanju so Hočani igrali zrelo, v napadu sta se razigrala še Jaka Vovk in Miomir Crnjanski in prednost je narasla na 14:6. Mariborčani so le na trenutke prikazali dobro igro, kar pa ni bilo dovolj, da bi se lahko kosali s tekmecem, ki je gladko dobil niz.

V drugem nizu so mariborski odbojkarji ujeli ritem igre, dobro so igrali v obrambi in napadu, kjer je bil učinkovit Tomaž Horvat, in povedli 8:4. V nadaljevanju so naredili nekaj napak, Hočani so se približali na dve točki, ob drugem tehničnem odmoru pa spet zaostajali za štiri. Pri vodstvu gostov 17:12 je prvo svojo točko v nizu dosegel Radović, Crnjanski pa do takrat še nobene. Največji krivec je bil Matevž Kamnik, ki jima je "podelil" nekaj blokov. V končnici se je Horvatu in Kamniku z učinkovitostjo pridružil še Žiga Donik in Maribor je rezultat v nizih izenačil.


Gostje so tudi na začetku tretjega niza narekovali ritem igre, točke je dosegal predvsem Donik, in ob prvem tehničnem odmoru so vodili 8:5. Ko se je razigral Crnjanski, je prednost Maribora najprej skopnela, nato pa je sledil zasuk z vodstvom gostiteljev 16:13, po asu Crnjanskega pa je narasla na štiri točke. V nadaljevanju je bil srbski odbojkar v napadu še naprej neustavljiv, Hočani so povedli 24:20, Mariborčani so se približali na točko, Radović pa je nato s četrto zaključno žogo dosegel zmagovito točko v nizu.

Četrti niz se je začel z izenačeno igro, za točko ali dve so nekaj časa vodili Mariborčani, nato Hočani. Gostitelji so ob prvem tehničnem odmoru vodili za točko, prav tako tudi ob drugem. V nadaljevanju je na igrišču postalo vroče, najprej sodnik Boris Skudnik pokazal rdeči karton trenerju Hoč Alešu Andloviču, pri vodstvu Maribora 18:16 pa še Crnjanskemu, sledil je as Filipa Uremovića za vodstvo 20:16, ki ga Mariborčani do konca niza niso več izpustili iz rok.

Peti niz je bil prav tako potekal v izenačeni igri, pri rezultatu 7:7 so domači osvojili tri točke zapored in gostje prednosti tekmeca do konca niza niso uspeli izničiti.

"Gospod Skudnik je sodil tako, kot se ne sme soditi. Če je našim odbojkarjem sodil nošene žoge, bi moral imeti enak kriterij tudi do odbojkarjev Maribora. Najprej je tako sojenje razkurilo mene, na pripombo, da se tako ne sodi, sem dobil rdeči karton, nato je enaka kazen doletela še Crnjanskega," je bil kritičen do sojenja trener Hoč Aleš Andlovič-.

"Tekma je bila odigrana v fantastičnem ozračju, lepo je igrati pred tolikim številom gledalcev. Škoda, da smo tekmo izgubili, a fantom nimam česa očitati. Igrali so po najboljših močeh, se tudi borili za vsako točko, hoškim odbojkarjem pa čestitam za odlično igro in zmago," je povedal trener in igralec Maribora Matevž Kamnik.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike