stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 04.03.2017 22:57:05

Savinjčanke tesno premagalo Ljubljano

Odbojkarice Spodnja Savinjska-Alianse so v prvi četrtfinalni tekmi 1. DOL za ženske doma premagale Volleyball Ljubljano s 3:2 (19, 14, -21, -24, 9).

* Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 150, sodnika: Novak (Dvor), Miklošič (Maribor).
* Sp. Savinjska-Aliansa: Jakob, Rifelj Škerl 2, Mazej 1, Pikl, Forštnarič 9, Pene 28, Sopčič, Hren 5, Žnidar 24, Ovčar, Lenart, Udrih, Napotnik 8, Pavlič 9.
* Volleyball Ljubljana: Mijoč 18, Ferlinc 7, Čotar 1, Dolenc, Crnjac 1, Mihalinec 22, Janežič, Vrhovnik 9, Arnež 10, Flego.


Odbojkarice iz Šempetra so prišle do prve četrtfinalne zmage, za uvrstitev v polfinale tako potrebujejo še eno. Do nje so prišle težje kot na prvi medsebojni tekmi v sezoni v domači dvorani, ko so zmagale s 3:0. Bile so sicer na dobri poti do maksimalne zmage, po dveh nizih zanesljive igre vodile z 2:0, a so se Ljubljančanke vrnile v igro, izenačile, tako da je moral zmagovalke odločiti tie break", v njem pa so bile domače igralke, pri katerih je z 28 točkami blestela Mojca Pene, spet zanesljivo boljše. Statistika kaže, da je zmaga Savinjčank povsem zaslužena. Boljše so bile v vseh elementih, dvoboj v asih so dobile z 12:7, dvoboj v blok točkah 16:8, imele so boljši sprejem in napad.

Ljubljančanke, ki sicer znajo dobro servirati, v prvem nizu z začetnim udarcem niso naredile ničesar. Domače so z dobrim sprejemom z lahkoto organizirale napade, v katerih sta se izkazali Penetova in Anastazija Žnidar. So pa domače naredile nekaj nepotrebnih napak preveč, s tem pa tekmicam dovolile, da so jim do končnice dihale za ovratnik, pri izidu 17:21 je bilo še vse možno. Toda gostiteljice so končnico odigrale zbrano, tako da so prišle do vodstva z 1:0. Z odličnimi servisom so v drugem nizu še lažje prišle do uspeha, niz dobile s 25:14, to pa predvsem zaradi dobre igre po drugem tehničnem odmoru.

Toda v nadaljevanju so gostje popravile obrambo, v igro domačih so se prikradle napake, posledica tega je bila, da je prišlo do znižanja na 1:2. Volleyball Ljubljana je nato v napeti končnici četrtega niza prišel še do izenačenja, vendar popolnega preobrata ni izpeljal. Šempetranke so jim po zaslugi servisov ušle že na začetku "tie breaka", vodile tudi z 12:5, niz pa dobile s 15:9.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike