cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 14.01.2016 09:58:21

Todd Elik: To, kar se je z Olimpijo dogajalo v Salzburgu, je še vedno največje sranje

arhiv Ekipe SN
V najslabši sezoni Telemacha Olimpije v ligi EBEL se navijači tolažijo tudi s spomini na dobre stare čase. V tem primeru jih ti seveda povedejo v krstno sezono zmajev v tem tekmovanju, ki še danes velja za nekaj posebnega.

Pri marsikom je že zavita v tančico skrivnostnosti, ki z leti prej ko slej nastopi, zato na hitro obnovimo glavne poudarke. Slab začetek in porazen redni del. Prihod Mika Posme in kasneje tudi takrat 41-letnega napadalca Todda Elika. Uvrstitev v končnico in neverjeten niz predstav v njej. Finale proti Salzburgu in vodstvo s 3:1 v seriji. Birokratska napaka, odvzem zmage in dokončen poraz.

Tistega, ki je tisti čas (in tudi eno sezono kasneje) najbolj zaznamoval, smo že omenili. Todd Elik. Kanadski veteran, ki je v ligi NHL odigral več kot 500 tekem, je bil vlečni konj zmajev. Pa ne samo na ledu. Tudi zunaj dvoran je bil tako razvpit, če ne še bolj, kot takrat, ko je bil v drsalkah. Pivski podvigi, pretepi v nočnih lokalih, aretacije in podobno, vse to se je nabralo na njegovem rezimeju. A ne glede na svojo zloglasnost je Kanadčan bil in ostal eden najbolj priljubljenih med navijači, večjega spoštovanja v slačilnici ni užival nihče.

todd elik
arhiv Ekipe SN

Danes Todd Elik živi v Švici, kjer opravlja delo trenerja v klubu St-Imier. Švica je imela za Elika vedno velik pomen, saj je bila prva dežela, kjer je zaigral po selitvi iz ZDA. V Langnauu je pustil tak vtis, da so kasneje upokojili njegovo številko 12, od tam pa se je podal v Innsbruck in naprej v Olimpijo.

NAJBOLJ UŽIVAL PRVO LETO V LJUBLJANI
Pred dnevi je avstrijska spletna stran hockey-news.info z Elikom opravila pogovor, v katerem se je dotaknil tudi sezone 2007/08, ko je nosil ljubljanski zeleni dres. "V vseh letih v ligi EBEL sem najbolj užival svoje prvo leto v Ljubljani," se je lepih trenutkov spomnil Elik. "Našo ekipo so vsi podcenjevali, a od prvega trenutka sem vedel, da imamo posebno mešanico igralcev in neverjetno vzdušje. Prebili smo se do finala in bili na meji osvojitve pokala," se je naprej spominjal nekdanji hokejist, ki bo aprila praznoval abrahama.

todd elik
arhiv Ekipe SN

V pogovoru se ni izognil porazu za zeleno salzburško mizo. "Odvzeli so nam zmago, ker naj bi imeli v postavi preveč igralcev. Zame je bilo to največje sranje, kar sem jih kadarkoli slišal. Zame je bil Salzburg največji strahopetec, kar jih je obstajalo, ko so uporabili taka sredstva, da so prišli do zmage … V svojih srcih smo vsi vedeli, da smo bili boljša ekipa, a življenje je tudi tako," se je za hockey-news.info spomnil Todd.

ŽIVLJENJEPIS POSLAL V DVA KLUBA LIGE EBEL
Potem ko je zapustil Olimpijo, se je vrnil v Švico, a se je še enkrat vrnil tudi v Slovenijo, kjer je zaigral še za Jesenice, kariero pa je nato sklenil v drugi avstrijski ligi pri Grazu 2 v sezoni 2010/11. Življenja brez hokeja si tudi danes ne predstavlja. "Živel sem tako, ampak je bilo zelo težko. Ljubim to igro in upam, da bom še dolgo aktiven v hokeju," je dejal Elik, ki se spogleduje tudi z vrnitvijo v naše oziroma nam bližje kraje. "V stiku nisem z nikomer iz lige EBEL, sem pa v Innsbruck in Celovec poslal svoj življenjepis. Upam, da bom tam dobil kaj priložnosti za trenersko delo," si želi Elik.

Članki iz rubrike