stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

hu
hu
0 10.12.2016 08:12:37

Vitezi da, vitezi ne

vszi
V naslednji sezoni bo v severnoameriški hokejski ligi NHL igral nov klub, a so se zdaj pojavile težave z njegovim imenom. Lastniki ekipe iz Las Vegasa so kot drugi del imena oziroma vzdevek, ki je za klube v severnoameriških ligah običajen, izbrali Golden Knights (zlati vitezi), a je ameriški patentni urad takšnemu poimenovanju prižgal rdečo luč.

Urad za patente in zaščito blagovnih znamk je vodstvo lige NHL obvestil, da bi pri želenem poimenovanju prišlo do konflikta interesov oziroma do možnosti zamenjave. Precej podobno ime imajo namreč že moštva univerze Saint Rose iz Albanyja v zvezni državi New York, njihove športne ekipe namreč tudi nosijo ime Golden Knights. Po odločitvi urada imata klub in liga NHL zdaj čas do junija 2017, da spremenita ime.

Vodstvo lige je sicer podprlo nove člane in željo po njihovem imenu zlati vitezi. Izvršni direktor NHL Bill Daly je v izjavi za javnost sporočil, da lahko več ekip sobiva z enakim vzdevkom. "Preučujemo odločitev urada za patente, pripravljamo pa podroben odgovor. Močno podpiramo Las Vegas, prepričani smo, da je lahko blagovna znamka Golden Knights registrirana v mirnem sobivanju z ekipo univerze, saj obstaja že nekaj primerov enakih imen. Zato menimo, da gre pri registraciji imena za rutinski postopek, tako da ga ne nameravamo spreminjati in bomo postopek izpeljali, kot je bilo predvideno," je dejal Daly.


Lastnik novega kluba Bill Foley je sicer rezerviral registracijo treh imen - Golden Knights, Desert Knights (puščavski vitezi) in Silver Knights (srebrni vitezi), preden se je odločil za izbrano zlato različico.

Klub je, čeprav še ni tekmovalno operativen, že zelo dejaven na marketinškem področju. Navijači lahko tudi že kupijo rekvizite v klubskih barvah in takšne s simbolom moštva. Grb zlatih vitezov je zlata viteška čelada na podlagi, ki simbolizira ščit.

Uradno ime novega kluba so razkrili 23. novembra, ko je igralniško mesto dobilo prvo ekipo v eni od najmočnejših ameriških lig v ekipnih športih. "Želimo, da bo naše moštvo prepoznavno po pogumu, strasti, časti in predanosti tako na ledu kot izven njega," je takrat izbiro imena utemeljil lastnik ekipe Foley.

Značke: golden-knights, nhl

Članki iz rubrike