stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

gv
gv
0 06.02.2017 13:02:51

Kopi in The Great One: Neverjetno prijateljstvo, ki je več kot le to

Slovenski hokejski as in po mnenju večine najboljši hokejist vseh časov sta v zasebnem življenju velika prijatelja. Kako je prišlo do tega?

Kapetan Kraljev Anže Kopitar in nekdanji hokejski zvezdnik Wayne Gretzky sta v zasebnem življenju velika prijatelja. Njune poti so se prvič prekrižale na golf igrišču, potem pa sta počasi postala nerazdružljiva prijatelja.

Gretzky je postal kot nekakšen mentor slovenskega hokejista, ko sta skupaj, pa se največkrat pogovarjata o zadevah, ki sploh niso povezane s hokejem. "Velikokrat mi pomaga s svojimi nasveti. Res je izjemna oseba, veliko o tem pove že to, da je eden tistih, ko vsi utihnejo, ko on spregovori," je dejal Kopitar. Naklonjenost je obojestranska, saj je že pred časom Gretzky dejal, da je Kopitar v tem trenutku eden najboljših hokejistov. "Je odličen igralec. Nesebičen, osvojil je že tudi dva Stanleyjeva pokala. Ali bi sploh lahko več pričakovali do kapetana? Razume in spoštuje igro, soigralce postavlja pred sebe in nikoli ne išče izgovorov, ko ne igra dobro. Zelo ga spoštujem," je med drugim dejal Gretzky.

Vseeno pa mu nečesa ne bo kar tako odstopil. Denimo svojega bodočega zeta Dustina Johnsona, ki je aktualni zmagovalec odprtega prvenstva ZDA v golfu. "Čeprav s Kopitarjem veliko igrava golf, pa mu ne odstopim svojega golf partnerja. Jaz sem Dustinov partner. Ko bo dosegel 895 zadetkov, potem bo lahko tudi on nejgov partner," je v smehu dejal Gretzky, ki je s tem mislil svojo rekordno znamko v ligi NHL. S 895 zadetki in 1963 podajami je še zmeraj daleč pred vsemi, ki si kruh služijo v NHL.

Kot je Kopitar dejal za uradno spletno stran lige NHL, mu ni jasno, s čim si je prislužil njegovo pozornost. "Celo v času svetovnega pokala se je oglasil. Pogovarjala sva se in izmenjala mnenja. Tudi ko je v Los Angelesu, pride na obisk. Že njegova prisotnost mi veliko pomeni. Pogosto si dopisujeva prek smsov, še zmeraj pa sem v njegovi prisotnosti živčen. Mislim, da sem s tem povedal vse."

Članki iz rubrike