zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 24.03.2015 12:40:28

Union Olimpija: Ni segla po pladnju

Nikola Miljković
Peto mesto je najboljša uvrstitev zmajev v ligi ABA po sezoni 2010/11, v kateri so tudi zadnjič nastopili na zaključnem turnirju. Uvrstitev med prve štiri je bila še kako dosegljiva tudi letos, a zapravljena po lastnih neumnostih.

Tudi 15 zmag je najboljši izkupiček po letu 2011, takrat so imeli Ljubljančani v rednem delu še dve zmagi več. S petim mestom so zmaji krepko popravili lansko deseto mesto, ki je pomenilo izenačenje najslabšega Olimpijinega rezultata v ligi ABA iz sezone 2005/06, a prav zadovoljen s tem zagotovo ni nihče v klubu.

Tudi novi trener Memi Bečirović ne, ki je nasledil Aleša Pipana štiri kroge pred zaključkom rednega dela. "Moram priznati, da mi je žal, da je sezone konec. Škoda je za nekatere poraze, ker bi bila ta ekipa lahko med štirimi. Bilo je dosti spodrsljajev, sploh doma, in ti te oddaljijo od želenega mesta," pravi Bečirović.

Natanko tako, ta ekipa bi lahko bila med štirimi, lahko bi zapisali tudi, da bi morala biti. Da ni izkoristila tako velikih težav, kot jih je imel letos Partizan, da ni več iztržila iz tega, da je bila Cedevita vse prej kot zanesljiva, da tudi Budućnost ni bila brez spodrsljajev, je velika škoda, da ne rečemo neumnost.



Dejstvo je, da se je končnica ponujala kot na pladnju, a Olimpija ni znala iztegniti roke. Ve se, kje so bili izločilni boji izgubljeni. Poraza z Metalcem in Cibono doma se preprosto ne bi smela zgoditi, saj je letošnja Olimpija kvalitetnejše moštvo od obeh, predvsem pa se ne bi smela zgoditi zaradi poteka tekem, v katerih so Ljubljančani imeli obakrat visoko prednost, a jo zapravili.

Pa ne bomo spet pogrevali starih stvari, ki so bile tudi med razlogi, da Aleš Pipan ni dočakal konca sezone na klopi zeleno-belih. Seveda gre vzeti v zakup, da je sredi poti ostal brez Mirze Begića in nato še Sasuja Salina, da je bilo tudi nekaj poškodb, a kader zmajev je dovolj širok in tudi kakovosten, da bi lahko iztržili več.

Prvo ime ekipe v ligi ABA je bil Alen Omić, ki je najboljši strelec in prvi v statističnem indeksu, je tudi edini, ki je ob Marku Marinoviću igral prav na vseh tekmah. Na petem mestu so Ljubljančani prebili največ časa na lestvici. Zasedali so ga že po prvem krogu in bili na njem skupno 15 krogov. Najvišje so bili po drugem krogu, ko so bili drugi, v nobenem trenutku pa niso bili nižje od šestega mesta, torej so ves čas preživeli v zgornji polovici klubov.

Članki iz rubrike