zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 24.03.2015 12:56:41

Krka: Tisto, kar so hoteli

Arsen Perić
Začetek lige ABA je nakazoval, da bo Krka letos v njej igrala res vidno vlogo. Padec, ki je sledil, je upanje zatrl, vendarle pa je bila vseskozi aktualna uvrstitev med šesterico. Tudi to se ni zgodilo, na koncu je Krka padla celo v drugo polovico klubov.

Vse do konca devetega kroga je bila Krka med ekipami, ki bi igrale v končnici. A takrat je že bila na začetku negativnega niza, v katerem je novembra in decembra na desetih tekmah zmagala le enkrat. Seveda je to pomenilo zaostanek za najboljšimi, a zaradi izenačenosti in zgoščenosti klubov v sredini lestvice je bila uvrstitev na mesto, ki vodi v evropski pokal, povsem realna še tudi takrat.

Pet zaporednih zmag januarja in februarja je možnosti le še povečalo, zaključek pa je bil spet slab(ši), tako da je Krka v svojem devetem nastopu v jadranski konkurenci prišla le do devetega mesta. To je po dveh 11. mestih iz let 2009 in 2011 izenačenje tretje najslabše uvrstitve iz sezone 2012/13.

"Tisto, kar smo hoteli, smo v ligi ABA dosegli. Z igralci smo se dogovorili, da bomo skušali zmagati večkrat kot prejšnje leto, in to smo naredili, kar je napredek," je še po zadnjem derbiju z Olimpijo dejal trener Aleksandar Džikić, ki pa se je malce uštel, saj so Dolenjci izenačili lanski izkupiček, ki jim je takrat zadostoval za sedmo mesto, tokrat pa so v krogu treh ekip z enakim številom zmag potegnili najkrajšo.



Neverjetne težave s poškodbami so prav gotovo pripomogle k temu, da Krka ni odigrala vse sezone v podobnem ritmu, kot jo je začela. A problemom navkljub je bilo nekaj tekem, ki so jih Novomeščani izgubili, pa jih ne bi bilo treba. Domača poraza z Mega Leksom in Szolnoki Olajem vsekakor sodita v to kategorijo, če izpostavimo najbolj očitna, pa še kakšen bi se našel, brez katerega bi bili slovenski prvaki najmanj šesti.

"Ne bi se branili, če bi bili peti ali šesti. A z doseženim nisem nezadovoljen, to ne bi bilo normalno," Džikić meni, da uvrstitev med šesterico morda ne bi bila povsem realna. In v podkrepitev tega ponudi primerjavo z lansko ekipo: "V zadovoljstvo mi je, da sem treniral peterko Bečirović, Klobućar, Murić, Buljan, Pavić. Med igralci, ki so prišli v Krko, nimamo takega, ki bi bil na tej ravni."

 Statistika res pravi, da sta bila najboljša dva v Krki že preteklo sezono: Malcolm Armstead in Chris Booker sta precej odstopala tako pri točkah – posebej prvi – kot pri statističnem indeksu.

Članki iz rubrike