sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 22.05.2015 09:03:45

Finale: Ponovitve morda ne bo

www.alesfevzer.com
Damjan Novaković in Dejan Mihevc sta stratega, ki sta s svojimi varovanci poskrbela za edinstven zaključek državnega prvenstva. Dobro se poznata, Mihevc je Šentjurčan, Novaković pa je leta 1993 kot igralec prišel v Rogaško Slatino, nato igral tudi za Šentjurčane in bil vrsto let njihov trener. Pred začetkom finalne serije sta nizala misli o ...

... O FINALU IN TEKMECU V NJEM
NOVAKOVIĆ: "Menim, da sta obe ekipi povsem zasluženo v finalu. Vsaka ima svoje prednosti, jasno pa je, da sta obe po svoje pod pritiskom. Pa ne zato, ker bi eni ali drugi načrtovali naslov, ampak ker na drugi strani ni Olimpije ali Krke, ki sta v osnovi favorita. Oboji lahko potrdimo, da je to velika priložnost. Tudi če bi dobili dodatne sponzorje in podvojili proračun, si ne bi upali napovedati, da je uvrstitev v finale in tako priložnost za slavje mogoče ponoviti. Kdor bo rekel, da pritiska ni, mu ne verjamem. Naša prednost je to, da imamo tekmo več na domačem igrišču. Na drugi strani je Tajfun ena najbolj neugodnih ekip za Rogaško, trikrat nas je v tej sezoni že premagal. Prednost Tajfuna je tudi, da je imel krajšo pot do finala. A vse skupaj je preteklost. Če pogledamo v prihodnost, lahko finale odloči tudi kakšna malenkost, kot je poškodba. Tekme se igrajo vsak drugi dan, veliko je dejavnikov, ki bodo odločali o končnem izidu. Mi smo pripravljeni, vsi igralci bodo igrali, tribune bodo polne, iskala se bo karta več v obeh mestih, igrala se bo dobra košarka."

damjan novakovic ap
Arsen Perić

MIHEVC: "Mislim, da je Rogaška zasluženo v finalu, enako tudi mi, s konstantno igro vso sezono smo si to mesto pošteno in zasluženo izborili. Na finale se pripravljamo enako kot doslej na vsako drugo tekmo. Vsako srečanje bomo jemali zase, ne razmišljamo o možnih scenarijih. Šli bomo od tekme do tekme in na vsaki poskušali zmagati. Na drugi strani je zelo kakovosten nasprotnik, ki je že vso ligo za prvaka in končnico v odlični formi. Slatinčani so zelo neugodni predvsem doma, kjer v zadnjem času niso dopustili zmage nikomur in so zelo dominantni. Vendar pa se tega ne bojimo. Vemo, da imajo prednost, a če hočemo biti prvaki (lagal bi, če bi rekel, da si tega ne želimo), bomo pač morali zmagati trikrat. Ali bo to vsaj enkrat, dvakrat ali celo trikrat v Rogaški Slatini, je povsem vseeno."

dejan mihevc nm
Nikola Miljković

... O NAJVEČJI MOČI NASPROTNIKA
NOVAKOVIĆ: "Kar dolgo bi moral naštevati. Skok v napadu, kolektivna igra, dobra relacija med izkušenimi in mladimi igralci, odlična obramba. Zavedamo se, da je ta nasprotnik v vsej ligi za nas najbolj neugoden. Slovenska širša javnost, ki ne pozna razmer v slovenski košarki, lahko ocenjuje tudi drugače, a vemo, na kakšen način je Šentjur premagal Krko. Razlika na drugi tekmi sicer ni bila tako visoka, a to je bila res rutinska zmaga. Ne gre pozabiti, da nas je Šentjur v tej sezoni premagal trikrat, mi pa smo slavili le enkrat. "

damjan novakovic ap
Arsen Perić

MIHEVC: "Lahko bi veliko našteval, finale ne nazadnje igrajo ekipe, ki imajo več kot eno kvaliteto. Ena izmed tistih glavnih je zagotovo njihov met. Skoraj vsak lahko zadene za tri točke, v polfinalu pa se je videlo, da imajo tudi širino – ne le tistih, ki lahko igrajo, saj imajo deset igralcev, ki jih lahko rotirajo, ampak tudi širino tistih, ki lahko zadenejo. Na zadnji tekmi Čebular ni bil tako strelsko razpoložen, pa sta voz potegnila Bubnić in Ferme. Če moram nekaj izpostaviti, bi rekel predvsem strelska nevarnost in širina."

... O VEČJI SVEŽINI EKIPE
NOVAKOVIĆ: "Šentjurčani so imeli krajši seriji v četrtfinalu in polfinalu, tako Zlatorog kot Krko so premagali v dveh tekmah, medtem ko smo mi obakrat igrali tri dvoboje. To je njihova prednost, na drugi strani pa imamo mi prednost domačega igrišča, kjer preprosto igramo boljše. Zakaj je tako, je vprašanje za psihologa, a to dejstvo je vsekakor pomembno. Nobena od obeh ekip ni vajena take hude serije, ki traja že 14 dni, če štejemo še ligo za prvaka, pa še dlje.

dejan mihevc .JPG
Arsen Perić

MIHEVC: "V končnici niti ni prostora za veliko svežine. Najpomembneje v tej fazi je, kdo bo imel pravo čvrstino, ne pa svežino. Slednja je lahko prednost na eni tekmi, potem pa si te hitro sledijo, in tu gre za to, kdo bo lahko ob utrujenosti funkcioniral bolje. Mislim, da niti nima tako velike vloge dejstvo, da smo igrali dve tekmi manj, saj smo takrat, ko je Rogaška igrala dvoboje, mi trenirali. Res je tekma bolj psihološko izčrpavajoča, posebej če odloča za biti ali ne biti. Toda to je finale, take stvari se hitro pozabijo in daš tudi tisto, česar v normalnih okoliščinah ne bi bil sposoben."

... O POŠKODBAH
NOVAKOVIĆ: "Tekme si bodo sledile vsak drug dan, ena bizarna poškodba lahko postavi na glavo vso taktiko in odloči zmagovalca serije. Srčno upam, da bosta obe ekipi popolni in bo finale zares zanimiv za javnost, za nas pa bo gotovo stresen, kot pač mora biti.

damjan novakovic ap
Arsen Perić

MIHEVC: "Poškodbe so sestavni del športa, trenutno imamo nekaj težav in ne vemo, ali bomo nastopili popolni. Ceola Clark bo za prvo tekmo verjetno zelo težko nared, videli bomo, kako bo naprej. Vemo, da je pri pretresu možganov težko vedeti, kaj bo. Trenutno se mu še vedno vrti, je v postelji. Morda bo že do petka nared, večja verjetnost je, da ne, lahko pa se zgodi, da ga sploh ne bo v finalni seriji. Pretres se lahko zavleče tudi za en mesec ali dva. Toda to je treba vzeti v zakup, na koncu nas nihče ne bo spraševal, kdo ni igral, ampak le, kdo je osvojil naslov. Verjamem v svoje fante, dali bodo vse od sebe, videli pa bomo, ali bo to na koncu dovolj." 

dejan mihevc nm
Nikola Miljković

... O VZDUŠJU V MESTU
NOVAKOVIĆ: "V Rogaški Slatini je evforija. Finale ni bil pričakovan, je pa zaslužen. Rogaška je bila že prej košarkarsko mesto, a so leta 1997 nastopile težave zaradi spremembe lastniške strukture sponzorja Donata MG, ki ga je kupila Kolinska in se odločila, da košarke ne bo več sponzorirala. Že takrat je bila košarka v Rogaški aktualna in je še vedno, imamo veliko veteranskih ekip, košarka živi v kraju, zdaj še toliko bolj."

MIHEVC: "Tudi sam sem iz Šentjurja, razmere tam dobro poznam in vidim, da zdaj vlada prava evforija. Že prej je bilo košarkarsko vzdušje zelo pozitivno, po zmagi nad Krko pa so se stvari še bolj spremenile. Vlada evforija, tudi ljudje, ki prej niso toliko spremljali košarke, zdaj govorijo o tem. Gotovo se bo iskala vstopnica več, v Šentjurju bodo pred dvorano postavili tudi velik zaslon za druženje navijačev. Vse je samo pozitivno."

926-22-bubnic-drobnjak af
www.alesfevzer.com
DRAŽEN BUBNIĆ, Rogaška
"To bo boj od prve do zadnje minute. Borili se bomo za pokal. Res je, da imamo na začetku prednost domačega igrišča, a to včasih prinese tudi dodatno breme, da moraš ubraniti domači parket. Tajfun poznamo, doma so zelo nevarni, nič manj v gosteh. Pripravili se bomo maksimalno, taktičnih presenečenj ne bo, dobro se poznamo. Odločale bodo malenkosti, kdo bo v boljši dnevni formi, kdo bolje psihično pripravljen. Upam, da ne bodo odločale poškodbe in bo finale dober, tudi za gledalce. Pričakujemo, da bo dvorana še bolj polna kot na prejšnjih tekmah, čeprav ne vem, kam bodo šli vsi tisti, ki bi si dvoboje radi ogledali v živo. Vidi se, da ljudje res spremljajo klub, vsi so navdušeni, evforični, upam, da bo vzdušje v dvorani v finalu še boljše ter da nas navijači popeljejo do zmag in pokala." 

DRAGIŠA DROBNJAK, Tajfun
"Smo v finalu, v katerem ni lepe košarke, posebej če gre za enakovredni ekipi. Taktike tu ni več, eni in drugi se poznamo zelo dobro. Rogaška je, če že ne najboljša, ena izmed najbolj napadalnih ekip v tej sezoni. Vedno igra na 90 doseženih točk. Obrambo ima kar solidno, a predvsem so Slatinčani z vseh položajev usmerjeni zelo napadalno. Najzahtevnejše tekme v tej sezoni so bile ravno proti Rogaški. Čaka nas trd boj, taktično se poznamo zelo dobro. Tako kot pri vsaki borbi za lovoriko bo odločala želja, kdo se bo pripravljen vreči na zobe za vsako žogo, tudi tisto, za katero je veliko možnosti, da je ne boš dobil. A če pokažeš tako željo, si zelo blizu osvojitvi naslova. Ta ekipa je od oktobra rasla iz tedna v teden. Mislim, da je to naša moč v finalu. Ne glede na to, kdo bo prisoten ali kdo bo manjkal, tisti, ki bodo na parketu, bodo dali vse od sebe."

Galerija

Članki iz rubrike