zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

ps
ps
0 22.05.2015 10:34:15

Anketa: Kako komentirate dejstvo, da sta v finalu DP Rogaška in Tajfun in ne Krka ne Olimpija?

Arsen Perić
Za mnenje o finalu smo povprašali nekdanje košarkarje.

MATJAŽ SMODIŠ
Na žalost je takšen finale kruta realnost slovenske košarke. Velikani so padli, ni jih več. Vsak lahko premaga vsakega. Tudi manjši klubi so lahko povsem realno enakovredni večjim, kot sta Olimpija in Krka, ki za njih nista več noben bavbav. Še posebej, če več kot očitno ne en in ne drugi klub slovenske lige ne jemljeta resno. Če dam za primer, Domen Bratož na teh tekmah ne igra proti Krivcu ali Armsteadu, ampak proti Krki, torej imenu in legendi, ki jo ta klub predstavlja. V enakem kontekstu tudi Rojc ne igra proti Luki Rupniku, ampak proti zelenemu zmaju, torej Olimpiji, ki je legenda za slovensko košarko. Prav zato tak igralec na teh tekmah igra s toliko več energije, motiva in naboja. To je za favorizirani klub lahko težava, še posebej ker ne Olimpija in ne Krka nista več na ravni, na kakršni sta bili nekoč. Tako je z njune strani kar nesramno, da svoje nasprotnike jemljeta tako zlahka. Morda pa je za slovensko košarko in še posebej za oba vodilna kluba takšen finale dobrodošlo opozorilo, da jima zvoni rdeči alarm in da je stvari treba delati drugače, če se seveda še imata za večji klub.

SLAVKO KOTNIK


V vsaki stvari je treba najti tudi nekaj pozitivnega. Ekipi, ki igrata v finalu, si zaslužita vse spoštovanje, saj sta si ga pošteno izborili. Obojim za to lahko le čestitam. Po drugi strani sta Olimpija in Krka vendarle že dolgo nosilca kakovosti v slovenski košarki. Verjetno bo podanih kar nekaj analiz, kaj zanju pomeni ta neuspeh in kako bodo na nas gledali od zunaj. Ko si nekoč kot agent klubu ponudil igralca s področja nekdanje Jugoslavije, je bil podatek, da je igral jugoslovansko ligo, za ta klub že povsem dovolj, da se je ogrel zanj. Bojim pa se, da naša liga v tem kontekstu ne bo več ravno dobra odskočna deska za prodajo igralca.

IVICA JURKOVIĆ
Vsa čast Šentjurju in Rogaški, ki sta prišla tako daleč in vztrajala vse do zadnje stopničke domače lige, za Olimpijo in Krko pa nimam besed. Vsi so pričakovali finale teh dveh moštev, prvič v novejši zgodovini slovenske lige pa se je zgodilo, da v njem ne bo igrala ne Olimpija ne Krka. To je dobro opozorilo za celotno slovensko košarko. Zdaj je skrajni čas, da se v tem prostoru nekaj naredi, in to nujno. Vsekakor pa čestitam ekipama, ki se bosta borili za naslov, saj sta vso sezono pridno delali in stopnjevali formo, najboljše pa z uvrstitvijo v finale prihranili za konec. Tajfun in Rogaška sta se resnično izkazala.

Članki iz rubrike