zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 26.07.2016 22:01:34

Domžale s strastjo proti West Hamu

Arsen Perić
Slovenski nogometni prvoligaš Domžale bo v četrtek igral prvo tekmo 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo.

Žreb je Domžalčanom namenil uglednega tekmeca, in sicer londonski West Ham United, sedmouvrščeno moštvo minule sezone angleške lige. Vloga favorita je jasno na strani Angležev, Domžalčani pa bodo poskušali čim dražje prodati svojo kožo.

Pri tem se bodo nanašali na strast. "Da uporabimo strast kot vodilno silo. Nogomet je eden izmed redkih športov, kjer majhne ekipe lahko premagajo velike. Hočemo biti malo slepi, da spregledamo vsa ta dejstva o kakovosti, financiranju ... in si to vzamemo kot velik izziv v karierah in hkrati dogodek, v katerem moramo uživati. Prepričan sem, da s pravim pristopom, enormno željo lahko prikažemo nekaj dobrega. Kakšen bo rezultat, ni pomembno, pomembno bo, da gremo ponosni z igrišča," je na novinarski konferenci v Stožicah povedal trener Domžal Luka Elsner.

Ta hvali svoje fante, da z nasmeškom pričakujejo tekmo in se ne bojijo tekmeca. "Želja je, da mi poskusimo sebi takoj zgraditi samozavest, kar pomeni, da se nismo ustrašili. To pomeni poskušati igrati svojo igro. To pa ni, da se skrivamo in čakamo, kaj se bo zgodilo. Tako kakovostne ekipe, ko jih le čakaš, lahko spremenijo tekmo v katastrofo. Tako ni naša želja ta, da se postavimo v kazenski prostor in čakamo, kaj se bo zgodilo," je še pojasnil Elsner.



Ta poudarja, da bi bili na prvi tekmi zadovoljni s tem, da proti takšni ekipi, kot je West Ham, ki je kadrovsko precej bolj zvezdniški in finančno neprimerno bogatejši, ne bi prejeli zadetka. "To bi bilo fantastično. Hkrati pa bi radi pokazali, da smo lahko nevarni," je še povedal mladi strateg, ki ga mnogi povezujejo s prestopom k Olimpiji, kjer naj bi po dvoboju z West Hamom zamenjal Italijana Rodolfa Vanolija. Elsner pa vztraja, da so to popolne izmišljotine.

Domžale so v uvodnem krogu kvalifikacij izločile andorski Lusitanos, v drugem pa so bile boljše od beloruskega Šahtjorja iz Soligorska. Prva tekma z West Hamom pa bo v četrtek ob 20.45 v Stožicah.

West Ham, ki bo svoja pričakovanja pred tekmo z Domžalčani obelodanil v sredo popoldne, vodi hrvaški strokovnjak Slaven Bilić, kapetan je Mark Noble, največ pozornosti v minuli sezoni pa je požel francoski reprezentant Dimitri Payet, ki pa proti Domžalam še ne bo igral.

Galerija

Članki iz rubrike