zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 27.07.2016 08:36:01

Matjaž Kek: Navijal bom za Maribor, toda ne zaradi maščevanja

Profimedia
Je idealen kandidat za pogovor pred tekmo tretjega kroga kvalifikacij za ligo Europa med Mariborom in Aberdeenom. Nekdanji slovenski selektor in nekdanji trener vijoličastih se je v prejšnji sezoni s svojo Rijeko v drugem krogu kvalifikacij za taisto tekmovanje pomeril prav s Škoti in izgubil.

Verjetno lahko predvidevate, zakaj smo se v razmišljanju o dvoboju med Mariborom in Aberdeenom spomnili prav na vas. Lani ste se s Škoti borili v drugem krogu kvalifikacij za ligo Europa, takratni žreb drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa vam je namenil aktualne škotske podprvake, ki so vas na koncu tudi izločili.
Res je, dobro poznam Aberdeen, gre za zelo težkega nasprotnika in na žalost ga je žreb tokrat namenil Mariboru. Toda mislim, da lahko vijoličasti tako s svojo kakovostjo, ki jo posedujejo v moštvu, kot tudi z evropskimi izkušnjami, ki jih imajo, preskočijo to oviro. Predvsem na gostovanjih se je Aberdeen v prejšnji sezoni pokazal kot zelo nevarna ekipa. Igra trdno v obrambi, v protinapadih pa hitro zaključuje akcije. Zagotovo bomo spremljali dve zelo zanimivi tekmi, vendar mislim, da bi lahko Maribor že jutri zgradil dobre temelje pred povratnim obračunom v Ljudskem vrtu. Ker so Škoti manj prepričljivi doma, bi se lahko Mariborčani spravili v ugoden položaj za napredovanje.


Glede na to, da ste v prejšnji sezoni dodobra preučili igro Aberdeena, so vas morda Štajerci povprašali za kakšen nasvet?


To so stvari, ki so med nami trenerji. Na žalost morate razumeti, da o teh zadevah v javnosti nočem govoriti.

Spoštujemo vašo odločitev. Nam lahko morda potem poveste še kaj več o Škotih? Lani so vas predvsem na domačem igrišču presenetili, dosegli tri zadetke, visoko slavili, gole pa so vam zabijali tipično po njihovo – z glavo.
...

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN.

Članki iz rubrike