nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA/nu
STA/nu
0 27.09.2014 18:18:42

Radomljani pristrigli krila Mariborčanom

Drago Wernig - TAKA
Nogometaši Radomelj in Maribora so se v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli brez zmagovalca in brez zadetkov.
Novinec iz Radomelj je nekoliko nepričakovano remiziral s favoriziranim državnim prvakom iz Maribora. Vijoličasti so prevladovali, bolj ali manj pa je bilo jasno, da so bolj razmišljali o torkovi preizkušnji drugega kroga lige prvakov s Schalkejem.

Gostujoči trener Ante Šimundža je malce premešal začetno enajsterico, Mitja Viler, Agim Ibraimi in Amir Dervišević tako sploh niso bili v kadru za današnji dvoboj, na klopi pa so obtičali še nekateri najbolj vidni posamezniki dozdajšnjega dela sezone.

Mariborčani so v prvem polčasu imeli jalovo premoč, izrazitih priložnosti pa si zavoljo dokaj počasne in preveč kombinatorne igre niso priigrali, res pa je, da je dobro delovala tudi strnjena in dobro organizirana obramba domače ekipe.

Začetek druge polovice tekme je minil v veliko bolj dinamični predstavi, že v četrti minuti nadaljevanja se je Jean Philippe Mendy lepo otresel tekmecev v kazenskem prostoru in podal do Damjana Boharja, ta pa je iz lepega položaja slabo streljal in žoga je zletela prek vrat. Le dve minuti kasneje je z 20 metrov močno streljal Dare Vršič, njegov poskus pa je zaustavil domači vratar Vjekoslav Andrić.

V zadnji tretjini tekme je Šimundža v ogenj poslal Marcosa Tavaresa in Luka Zahovića, ki sta malenkostno poživila mariborsko igro.

V 69. minuti so Štajerci zapravili lepo priložnost za vodstvo, ko je Sintayehu Sallalich z lobom že ugnal Andrića, na golovi črti pa je žogo izbil Aleksandar Zukić.

V 78. minuti so Mariborčani izpeljali kombinirano akcijo, a je Mendy ni zaključil. Sedem minut kasneje so prvo obetavno priložnost izpeljali tudi izbranci domačega trenerja Dejana Đuranovića, ko se je v bliskovitem nasprotnem napadu Dušan Stoiljković znašel sam pred Jasminom Handanovićem, mariborski vratar pa je z odličnim posredovanjem preprečil prvovrstno senzacijo.

Maribora bo v prihodnjem krogu gostil Olimpijo, ekipa iz Radomelj pa bo gostovala v Velenju. Obe tekmi bosta v soboto, 4. oktobra.

Radomlje - Maribor 0:0

Domžale - športni park, gledalcev 400, sodniki: Žnidaršič, Ajdovec (oba Kranj), Beton (Cerklje).
RADOMLJE: Andrić, Zukić, Centrih, Bajalica, Balkovec, Snoj, Cerar (od 68. Stoiljković), Avbelj, Gajič (od 72. Smrtnik), Zavrl, Vuk (od 81. Jakovljević).
MARIBOR: Handanović, Mejač, Rajčević, Šuler, Trajkovski, Bohar (od 64. Tavares), Ndiaye (od 38. Sallalich), Filipović, Vršič, Mendy, Biton (od 70. Zahović).
Rumeni kartoni: Smrtnik, Jakovljević, Andrić; Vršič, Ndiaye, Mejač, Mendy.
Rdeč karton: /.

Članki iz rubrike