sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

gv
gv
0 04.03.2015 09:30:15

Anketa: Pričakovanja pred derbijem?

Grega Wernig
Pred današnjim velikim derbijem v Stožicah smo se pogovarjali s tremi nogometnimi osebnostmi in jih povprašali, kakšna so njihova pričakovanja za tekmo med Olimpijo in Mariborom.

VLADO BADŽIM
Glede na to, da je ta derbi največji v Sloveniji, upam, da bo upravičil ime. Želim si, da bi bili priča lepi nogometni predstavi, približno takšni, kakršno smo spremljali na zadnjem derbiju v Ljudskem vrtu. Maribor je favorit današnjega obračuna, ima več kvalitetnejših igralcev, ne gre pa zanemariti dejstva, da bo tekma v Ljubljani, kjer je doma Olimpija. Tudi ona ima svoje adute, ampak kljub vsemu mislim, da ima Maribor, ki tokrat ne bo obremenjen z Evropo, manjšo prednost.


SAMIR ZULIĆ


Bolj sem za Olimpijo, zato si želim videti njeno zmago. Spomladanski del prvenstva se je šele dobro začel in oboji so za uvod zabeležili visoko zmago. Upam, da bo derbi gledljiv, kot sem že dejal, pa si na koncu želim videti zmago Olimpije. Kaj več je težko napovedati, oboji bodo zelo motivirani, v prejšnjem krogu so bili strelsko zelo razpoloženi in zagotovo bo zanimivo. Maribor je morda bolj izkušen, toda Olimpija ima kvaliteto, da se lahko enakovredno kosa z njim.


BRANKO ZUPAN
Kot je za vse derbije značilno, bo tudi današnji precejšnjega pomena. Tako za Maribor kot za Olimpijo je pomembno, da bi nadaljevali z zmagovitim nizom, in glede na predstave v prejšnjem krogu se nam obeta še zelo zanimiv obračun. Bo pa moral Maribor pokazati vse svoje sposobnosti, če bo želel nadaljevati zmagovalni niz. Ima rahlo prednost, v tem prestopnem roku se je okrepil z odličnim Daliborjem Volašem, je pa res, da je tudi Olimpija v vzponu in je vsekakor ne gre odpisati.

Članki iz rubrike