zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

eč
0 21.04.2015 13:38:02

Ni vedel, se je pa že začel obremenjevati

Nikola Miljković
Slobodan Vuk je bil junak Domžal ob zmagi v Novi Gorici; tam se je dvakrat vpisal med strelce in prekinil strelsko sušo, ob kateri bi se zgrozil pravzaprav vsak napadalec.

Nekdanji nogometaš Kamnika je čakal kar eno leto, štiri mesece in enajst dni oziroma skupaj dolgih 497 dni. Vmes je minilo celotno koledarsko leto 2014, v tem času je bilo jasno precej zapravljenih priložnosti, zdaj pa je vse skupaj že pozabljeno. Da si je Vuk oddahnil, kakopak ne gre izgubljati besed. Smisel vsakega napadalca so pač zadetki, ko jih ni, je življenje težje.

"Hm, nisem vedel, da je minilo že toliko časa od mojega zadnjega gola. V zadnjem obdobju sem se že začel obremenjevati s strelsko sušo. Forma še ni na najvišji ravni, saj bi rad dosegal več golov. V soboto sem prebil led in upam, da bo zdaj lažje," se nadeja domžalski napadalec, ki je z dvema zadetkoma bržčas še bolj oddaljil Mateja Eterovića od udarne enajsterice.


Hrvat je pozimi ob Kamniško Bistrico prišel v upanju, da bo redno igral, toda potem ko ni izkoristil nekaj uvodoma ponujenih priložnosti, se je znašel na klopi. Takšno je pač življenje napadalcev, njihov prispevek se ocenjuje predvsem po zadetkih. Vuk jih je do zdaj v 1. SNL zabil dvajset, da se je dejansko strelsko prebudil, pa bo že jutri poskušal vnovič potrditi tudi v pokalu.

Domžale bodo pred svojimi gledalci lovile preboj v veliki finale, toda naloga ne bo lahka, Koprčani so si na Bonifiki priigrali prednost z 1:0. "Zavedamo se, kaj vse nam prinaša tekma s Koprom. Z napredovanjem v finale pokala bi že aprila rešili sezono in uresničili naš osnovni cilj. Od prve minute bomo morali biti stoodstotno osredotočeni, saj ne smemo prejeti gola. Na drugi strani lovimo zadetek zaostanka in čaka nas izjemno zahtevno delo, saj Koper pod novim trenerjem zelo dobro igra v obrambi. Po vsej verjetnosti bodo Koprčani tokrat zaigrali v še bolj zaprti formaciji, ki jo bomo morali nekako prebiti. Če bomo imeli malce sreče in bomo pokazali dovolj želje, sem prepričan, da nam bo uspelo," je optimistično razpoložen Vuk, ki upa, da se bodo tudi Domžalčani znali odzvati in da bodo imeli domači nogometaši jutri kar najglasnejšo podporo s tribun.

"Gre za najbolj pomembno tekmo v sezoni in prepričan sem, da se tega zavedajo tudi naši navijači. Upam, da nas bodo prišli spodbujat v čim večjem številu in s tem poskrbeli za dodatno motivacijo. Naredili bomo vse, da se bomo po tekmi skupaj veselili," je za uradno spletno stran domžalskega kluba še dodal 25-letni napadalec.

Članki iz rubrike