stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 26.04.2015 20:38:44

Verbič po koncu sezone na Dansko

Nikola Miljković
Benjamin Verbič je z izvrstnimi igrami v letošnji sezoni močno opozoril nase, zato se je za 21-letnega člana Celja začelo zanimati precej (tujih) klubov.

Pozimi se je veliko namigovaloo o njegovem morebitnem prestopu na Poljsko, a iz tega ni bilo nič, saj naj bi bil enostavno predrag za Legio. Kar nekaj časa se že ugiba o tem, kje bo Verbič nadaljeval kariero, zdaj pa je postalo jasno tudi to.


Poleti bo namreč zapustil Celje, pot pa ga bo vodila na Dansko, kjer bo okrepil desetkratnega prvaka te države in trenutno drugouvrščeno moštvo tamkajšnjega prvenstva FC København.

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da bodo Danci morali za novo okrepitev kar globoko seči v žep, saj naj bi jih ta stala 1,2 milijona evrov, poleg tega pa sta se kluba dogovorila, da Celju pripada še četrtina vsote od naslednje prodaje.

Verbič je eden najboljših posameznikov letošnjega slovenskega državnega prvenstva, na 27 prvenstvenih tekmah je dosegel 12 zadetkov, ob tem pa prispeval osem podaj. Za njim je še en mejnik v karieri, saj mu je selektor Srečko Katanec na prijateljski tekmi s Katarjem namenil prvih 77 minut v dresu članske izbrane vrste.

Kar zadeva FC København, gre za največji klub na Danskem, ki je v zadnjih šestih sezonah osvojil štiri naslove državnega prvaka. Letos mu to po vsej verjetnosti ne bo uspelo, saj mu vodilni Midtjylland osem tekem pred koncem beži za enajst točk.

Prav tako pa gre za rednega udeleženca evropskih tekmovanj. Leta 2006/07 se je prvič uvrstil v skupinski del lige prvakov,v letošnji sezoni je izpadel na zadnji stopnički pred tem delom, ko ga je s skupnim izidom 2:7 izločil Bayer, nato pa je v skupinskem delu lige Europa v družbi Bruggea, Torina in HJK Helsinkov z osvojenimi štirimi točkami zasedel četrto mesto. Svoje tekme pa igra na danskem nacionalnem stadionu Parken.

S trenerskega stola ga zadnji dve leti vodi 47-letni Norvežan Stale Solbakken, ki je pred tem vodil tudi Köln in Wolverhampton.

Članki iz rubrike