oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 23.05.2015 19:57:56

Domžalčani so si zagotovili Evropo

Aleš Fevžer
Domžalčani so si s pričakovano zmago nad sosedi iz Radomelj zagotovili nastopanje v evropskih tekmovanjih, hkrati pa so to možnost dokončno zaprli Ljubljančanom.

Izbranci Luka Elsnerja, ki so bodoče drugoligaše Radomljane premagali še četrtič v sezoni, so bolj ali manj vso tekmo prevladovali in ohranili nedosegljive štiri točke prednosti pred Olimpijo. Svoj položaj na lestvici lahko do konca prvenstva še malce izboljšajo, saj imajo možnost za drugo mesto. Za Celjani namreč zaostajajo za dve točki.

domzale radomlje AFFE1605
Aleš Fevžer
Domžalčani so pričakovano v prvem polčasu narekovali ritem igre in povedli v 26. minuti, ko je bil uspešen Slobodan Vuk, potem ko se je po podaji Dejana Trajkovskega iz kota žoga od vratarja Vjekoslava Andrića odbila do domžalskega napadalca. Domači so imeli do konca prvega dela še nekaj obetavnih strelov, med njimi Uroša Koruna v 42. in Lucasa Horvata v 44. minuti, a je ostalo pri 1:0.

Gostitelji so imeli izjemno priložnost za povišanje vodstva v 56. minuti. Aleksander Zukić je ob strelu nepravilno oviral Vuka, zakrivil enajstmetrovko in dobil rdeči karton. Najstrožjo kazen je izvedel Korun, a se je izkazal Andrić.

domzale radomlje AFFE1631
Aleš Fevžer
Trinajst minut pozneje pa so Domžalčani le unovčili številčno prednost, ko je zadel Matej Podlogar, potem ko ga je v kazenskem prostoru z lepo podajo našel Benjamin Morel.

Vsega tri minute zatem so gostitelji vodili že s 3:0, saj se je med strelce spet vpisal Vuk, ko je unovčil odbito žogo po strelu Juninha. Končni izid je postavil mladi domžalski up Alen Ožbolt v 90. minuti, ko je prišel do žoge na sredini igrišča, v lepem prodoru prehitel vse branilce Radomelj in prišel sam pred vratarja Andrića. Z lepim lobom je premagal še gostujočega čuvaja mreže in poskrbel za visoko zmago Domžal.


Domžale - Kalcer Radomlje 4:0 (1:0)

Domžale - Športni park, gledalcev 600, sodniki: Drečnik (Hrastnik), Vidali (Gračišče) in Patarić (Izola).
Strelci: 1:0 Vuk (26.), 2:0 Podlogar (69.), 3:0 Vuk (72.), 4:0 Ožbolt (90.).
DOMŽALE: Vidmar, Skubic, Zec, Vuk (od 73. Požeg Vancaš), Podlogar, Horvat, Trajkovski, Majer, Juninho (od 78. Ožbolt), Morel, Korun.
RADOMLJE: Andrić, Jazbec, Jakovljević, Perković, Zukić, Barukčić, Avbelj (od 59. Zavrl), Zorc (od 77. Lidjan), Stoiljković (od 81. Vrhunc), Cerar, Đurković.
Rumeni kartoni: Skubic, Trajkovski; Perković, Andrić.
Rdeči karton: Zukić (56.).
Galerija

Članki iz rubrike