oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 12.09.2015 19:39:07

Prvaki zmaje pustili na vrhu

Drago Wernig - TAKA
Krunoslav Jurčić je na mariborski klopi debitiral z izjemno pomembno zmago v Novi Gorici, njegova ekipa se je predstavila v podobi, kakršno so navijači dolgo čakali. Na vrhu lestvice, ki so ga zasedli po petkovem uspehu na Portovalu, tako ostajajo Ljubljančani.

Goričani so dvoboj začeli evforično in že v prvem napadu imeli priložnost za vodstvo, nakar je Miran Burgić v 38. sekundi zatresel še vratnico. Na nasprotni strani je takoj zatem nevarno sprožil Agim Ibraimi in pravzaprav je bilo nemudoma jasno, da se obeta nadvse živahen dvoboj pred imenitno kuliso, ki smo jo v Novi Gorici pogrešali vrsto let.

BURGIĆ ZA ZGODNJE VODSTVO
Zbralo se je 2500 gledalcev in velika večina med njimi se je veselila vodstva modro-belih, ki so se predstavili v novi opravi. Potem ko je Marko Šuler ob nevarnem prodoru Blessinga Elekeja žogo izbil v kot, je z desne strani pred vrata podal Matija Širok, najvišji pa je bil Miran Burgič in z glavo zatresel mrežo za eksplozijo navdušenja.

ODLIČEN MARIBORSKI ODZIV
Mariborčani so se znašli v težavah, Goričani so bili na krilih pozitivne energije nevarni, a nato so se vijoličasti vendarle zbrali in uredili svoje vrste, kar se jim je kmalu obrestovalo. Že v 12. minuti, ko je vse sam storil Jean-Philippe Mendy, ki je z leve strani nezadržno prodrl v kazenski prostor in prišel do soočenja z Grego Sorčanom. Bil je skoraj v mrtvem kotu, a se je kljub temu namesto podaje odločil za strel in žoga je ob pomoči domačega vratarja končala za golovo črto.

IZJEMNA AKCIJA ZA PREOBRAT
Varovanci debitanta na slovenskem prizorišču, Krnoslava Jurčića, so delovali vse bolje. Vajeti igre so začeli prevzemati v svoje noge, v 25. minuti pa so uprizorili sanjsko akcijo za nogometne učbenike ter povedli. Sodelovalo je veliko igralcev, v glavni vlogi pa sta bila Mitja Viler, ki je naposled podal z leve strani in Marcos Tavares, ki se je odzval v slogu največjih velemojstrov in žogo iz težkega položaja s peto preusmeril v mrežo.

ELEKE V VRATNICO
Nato se je dogajanje malce umirilo. Zasedba iz Ljudskega vrta je narekovala ritem in z dovolj kombinatorike iskala pot do domačih vrat. Dvakrat se je v ugodnem položaju znašel Marwan Kabha, a tudi gostitelji niti po naključju niso bili zgolj opazovalci, v 43. minuti so še drugič stresli okvir vrat, tokrat po podaji Amela Džuzdanovića po strelu z glavo Blessing Eleke.


KAZEN JE BILA VZGOJNA
Tudi drugi polčas se je začel zelo živahno. Zapretila sta najprej Matija Širok in potem na nasprotni strani Agim Ibraimi, a to ni bilo nič v primerjavi s priložnostjo Marshala Johnsona v 56. minuti, ko je iz bližine z glavo meril neposredno v Jasmina Handanovića. Kazen je bila vzgojna, nekaj sekund pozneje so Mariborčani zadeli tretjič. Vnovič po lepi akciji, v kateri je razpoloženi Agim Ibraimi omogočil Jean-Philippu Mendyju, da se je znašel sam pred Grego Sorčanom in se veselil svojega drugega gola.

BOHAR RAZBLINIL DVOME
Goričanom kakopak ni preostalo drugega, kot da skušajo vse staviti v napad, vendar jim Štajerci niso pustili veliko. Z želeno posestjo žoge so v glavnem nadzirali potek dogodkov in v 77. minuti razblinili še zadnje dvome o zmagovalcu - 1:4. Spet so uprizorili hitro in všečno akcijo, ki jo je po izvrstni podaji Petra Stojanovića s strelom iz bližine zaključil Damjan Bohar, ki je pred tem zamenjal Marwana Kabho.

Končnica je bila zgolj formalnost, Nova Gorica tako za vijoličaste ostaja srečno prizorišče, zadnji poraz so doživeli daljnega 20. maja 2009. 


GORICA - MARIBOR 1:4 (1:2)

Nova Gorica - Stadion Športni park. 2500 gledalcev. Glavni sodnik: Damir Skomina (Koper).
Strelci: 1:0 Burgič (6), 1:1 Mendy (12), 1:2 Tavares (25), 1:3 Mendy (57), 1:4 Bohar (77).
GORICA: Sorčan, Širok, Jogan, Celcer, Johnson, Arčon (od 80. Škarabot), Humar (od 64. Martinović), Džuzdanović, Burgić (od 70. Nunić), Eleke.
MARIBOR: Handanović, Stojanović, Mertelj, Viler, Kabha (od 71. Vršič), Filipović, Sallalich (od 92. Vujčić), Ibraimi, Tavares, Mendy (od 74. Bohar). Trener: Krunoslav Jurčić.
Rumena kartona: Burgič (51); Stojanović (53).
Rdeči kartoni:

Članki iz rubrike