franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 03.10.2015 08:55:42

RUDAR - DOMŽALE: Zgodovinska s tremi mušketirji

Grega Wernig
Takoj ko je Srečko Katanec razkril seznam nogometašev, na katere bo računal na zadnjih kvalifikacijskih tekmah za uvrstitev na EP v Francijo, je bilo jasno, da bodo Domžalčani konec tedna odigrali zgodovinsko tekmo. Zgodovinsko iz preprostega razloga, saj bodo imeli prvič v postavi tri slovenske članske reprezentante.

Slovenski selektor se je odločil, da si vpoklic v izbrano vrsto zaradi dobrih iger na začetku sezone zasluži branilec Domžal Dejan Trajkovski, ki se je na seznamu pridružil klubskima soigralcema Nejcu Vidmarju, ki se je v zadnjem času zacementiral v vlogi tretjega vratarja reprezentance, in Nejcu Skubicu, ki je prvič vabilo dobil ob prejšnji reprezentančni akciji.

Levi in desni bočni branilec kluba, ki domuje ob Kamniški Bistrici, sta Katanca uspela prepričati s po petimi asistencami, ki sta jih zabeležila v jubilejni 25. sezoni prvoligaškega tekmovanja, s čimer zasedata vrh v tej statistični kategoriji, Vidmar pa tako ali tako že dolgo velja za enega najboljših, če ne celo najboljšega vratarja slovenske lige.

Trije domžalski mušketirji, kot bi jih lahko poimenovali po noveli Alexandra Dumasa – če jim dodamo še Rudija Požega Vancaša, ki je dobil vpoklic v mlado reprezentanco, dobimo štiri kot v legendarnem filmu Richarda Lesterja –, bodo zagotovo danes pod posebnim sojem žarometov, ki nanje ne bodo sijali le s stadiona Ob jezeru v Velenju, kamor Domžalčani odhajajo na gostovanje, temveč tudi iz oči vseh navijačev izbrane vrste, ki se bodo želeli bodisi na stadionu bodisi pred malimi ekrani na lastne oči prepričati, ali so trije varovanci Luke Elsnerja zares dovolj dobri za igranje z najboljšimi slovenskimi nogometaši.

Verjetno bo še najbolj pod drobnogledom 23-letni Mariborčan Trajkovski, čigar vpoklic je bil presenečenje za številne, v štajerski prestolnici pa je že poskrbel, da se je pojavila teorija zarote, po kateri naj bi Katanec z vabilom nogometašu Domžal želel poslati sporočilo športnemu direktorju Maribora Zlatku Zahoviću.



ŠE SEDMA ZAPOREDNA?
A s teorijami zarote se ni vredno ubadati in takšno taktiko je ubral tudi nekdanji član vijoličastih, ki je bil vabila v člansko izbrano vrsto kajpak izjemno vesel, in danes bo skušal dokazati, da ga je prejel upravičeno. S soigralci bo skušal nadaljevati odličen niz Domžalčanov, ki že šest tekem niso izgubili, neporaženi so ostali tudi na zadnjih dveh tekmah, na katerih so se pomerili z Mariborom (v gosteh) in Olimpijo (doma).

Še posebej ker bo Rudar na tekmi izjemno oslabljen. Trener knapov Jernej Javornik ne more računati kar na pet nogometašev, ki bi se zagotovo znašli v začetni enajsterici, če bi lahko zaigrali. Tako bosta pri Rudarju zaradi štirih rumenih kartonov v sezoni manjkala brata Babić, zaradi rdečega kartona ne bo Damjana Trifkovića, poškodovan je Ivan Knezović, Mate Eterović, ki se je vrnil po poškodbi, pa zaradi pogodbe – v Velenje je posojen prav iz Domžal –, po kateri bi morali Velenjčani Domžalčanom plačati 4000 evrov, če bi želeli nanj računati na današnji tekmi, ne bo zaigral.

Če dodamo še Senada Jahića, ki še ni dokončno okreval, in Leona Črnčiča, ki se počasi vrača po poškodbi križnih vezi, je jasno, da bodo gostje v vlogi favoritov.

Članki iz rubrike