franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 29.12.2015 10:41:58

Edy Reja razkril: Italijanski velikan želel kupiti Olimpijo

Profimedia
Italijanski strokovnjak slovenskih korenin Edy Reja razkril z ljubljansko Olimpijo povezano zanimivost.

Zimzeleni Edy Reja še naprej navdušuje v italijanskem nogometu. Že 70-letni italijanski strokovnjak slovenskih korenin sedi na klopi Atalante, ki po odigranih sedemnajstih tekmah na lestvici serie A zaseda solidno deveto mesto. V Bergamu so ga hitro sprejeli za svojega, zato ne gre pričakovati, da bo kaj kmalu spet menjal delodajalca.


Reja je sicer prekinitev v italijanski ligi izkoristil za skok v domači Ločnik, kjer si je vzel čas tudi za bralce Primorskih novic. Za slednje je Reja razkril marsikaj zanimivega, tudi zgodbo, ki je sicer že stara nekaj let, a je še vedno sila zanimiva. V njej glavno vlogo igrata Claudio Lotito, prvi mož rimskega Lazia, in ljubljanska Olimpija.

"Nekdaj je bila Olimpija zelo spoštovana ekipa, pravi pojem in letos jim gre dobro. V zadnjem obdobju je bil vedno v ospredju Maribor, toda tudi Ljubljana potrebuje dober in močan klub. Prestolnica je vedno prestolnica, tako kot Rim v Italiji. Tako je v vsaki državi. Naj povem, da sva v času mojega delovanja pri Laziu s predsednikom Claudiom Lotitom odšla v Ljubljano k županu in mu predstavila idejo, da bi Lotito postal partner v Olimpiji. No, potem iz te zgodbe ni bilo nič, tudi zaradi slovenske ureditve, po kateri kluba ne moreš kupiti. V Italiji imamo to drugače urejeno, klubi so v zasebni lasti. Ljubljana in Olimpija si zaslužita močne evropske tekme," je za Primorske novice dejal Reja.

Članki iz rubrike