franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 29.12.2015 14:23:26

Krčani računajo tudi na Prosinečkega: "Lahko odpre marsikatera vrata"

alesfevzer.com
Vsi so jih pričakovali na dnu lestvice, mnogi so jim celo napovedovali usodo Radomelj, ki v prejšnji sezoni preprosto niso bile dorasle prvoligaškemu izzivu in so tekmovanje končale s šestnajstimi točkami. Ampak Krčani se s tem niso obremenjevali in so že v jesenskem delu presegli njihov izkupiček.

Res je, da so tudi nuklearci uvrščeni na zadnje mesto prvenstvene lestvice, a so zelo blizu konkurentom in še zdaleč niso rekli zadnje besede. Njihova želja je povsem jasna, izrazili so jo že pred začetkom tekmovanja, v prvo ligo so šli z namenom, da obstanejo, nato pa se v drugem letu na prvoligaški sceni pokažejo v še boljši luči.

Tekmovanje so začeli s presenetljivima zmagama nad Celjem in Koprom, ki sta bili ključnega pomena za nadaljevanje – takrat so novinca v ligi nekateri jemali premalo resno, kar se jim je nato vrnilo kot bumerang. Kot eden izmed vrhuncev dozdajšnjega dela udejstvovanja med elito pa je za slovo od jeseni padel še največji skalp, ko je na stadionu Matije Gubca orožje položila vodilna Olimpija. Lahko bi zapisali, da so polprofesionalci dokazali, da lahko tekmujejo z najboljšimi v državi, in tudi zato so prepričani, da jim bo uspelo izpolniti zadane cilje.

"Po 22 krogih si verjetno tam, kamor po kakovosti in vsem drugem tudi spadaš, a tercet pred nami ne beži kaj dosti. Res pa je, da smo z Olimpijo in Mariborom že odigrali tri tekme in nas čaka samo še ena, kar je majhna psihološka prednost za nas, ostali imajo namreč dve. Na splošno sem kar zadovoljen. Ni idealno, ker smo zadnji, vendar nismo v izgubljenem položaju in prepričan sem, da lahko obstanemo," nam je na začetku pogovora povedal predsednik Krškega Boštjan Blažinčič, ki se skupaj s sodelavci ukvarja s tem, kaj morajo v klubu narediti v zimskem prestopnem roku, da bodo ta cilj lažje dosegli.

965-9-blazincic (v krogcu) nkkrsko

OD POHVAL SE NE DA ŽIVETI
Krčani so še vedno v procesu učenja, preskok iz druge v prvo ligo vendarle ni mačji kašelj in zahteva določen čas. Tega pa seveda ni na pretek, saj se predolgo capljanje na mestu hitro kaznuje. V posavskem prvoligašu so se že marsičesa naučili, kar je poudaril tudi predsednik, toda treba je postoriti še marsikaj, da bodo stvari delovale, kot bi si želeli.

"Naučili smo se veliko, tako da nas ne bo vsaka situacija presenetila, kar je prednost v drugem delu sezone. Na začetku je bilo cel kup neznank, res je, imamo še precej težav, ki jih odpravljamo, vendar nismo institucija, da bi jih reševali čez noč. Vse rešujemo sistematično, eno za drugo, počasi, mogoče prepočasi, a se mi zdi, da je tako prav. Če bi delali na silo, se zagotovo ne bi dobro končalo."

Dejstvo je, da Krčani predstavljajo osvežitev za celotno tekmovanje, tako po prikazanem na igrišču kot po številu gledalcev na domačih tekmah. "Ko se pogovarjam s katerim izmed kolegov iz drugih prvoligaških klubov, nam vsi iskreno čestitajo. Na voljo so nam za kakršnokoli pomoč, kar je res lepo, zavedamo pa se, da se od pohval ne da živeti, treba je nabirati točke."

krsko

MORALNA JE MOČNA, FINANČNA MALO MANJ
Največje težave četi, ki jo vodi trener Tomaž Petrovič, predstavljajo neučinkovitost, slab izkupiček na gostovanjih (tri točke na desetih dvobojih) in še posebej zgoščen ritem tekem.

"Po obisku domačih tekem smo tretji v ligi, kar pomeni, da si ljudje v Posavju želimo nogometa in si zato zaslužimo prvoligaša. Veter v hrbet nam daje naš dvanajsti igralec, ki ga ves čas omenjamo, in ta je ključen, da imamo toliko točk. Podporo absolutno imamo, moralna je zelo močna, tista finančna malo manj, a stvari gredo na bolje." - Boštjan Blažinčič

"Pozna se nam pomanjkanje izkušenj. V zadnjem času smo si priigrali kar nekaj priložnosti, ki jih na žalost nismo uspeli izkoristiti. Prav tako bi moralo biti vseeno, ali igraš doma ali v gosteh. Igrišče je povsod enako, a imajo s tem težave tudi veliko večje ekipe. Gre za psihološki moment, ki ga nekateri znajo izkoristiti malo bolje od drugih. Zgoščen urnik pa je res precejšnja težava, saj kar nekaj fantov dopoldne hodi v službo. Teh stvari se zavedamo in naredili smo nekaj sprememb, ampak potrebnih bo še več."

Vsemu naštetemu je treba prišteti še omejen proračun, s katerim se je še toliko težje kosati s konkurenti. Vsemu navkljub v Krškem ne obljubljajo tistega, česar ne bi mogli izpolniti. Lahko se pohvalijo, da ne zamujajo niti z eno plačo, zelo pa bi klubu koristila dodatna podpora lokalne skupnosti.

"Potrebovali bi še malo večjo podporo lokalnih podjetij, mogoče celo politike. Po obisku domačih tekem smo tretji v ligi, kar pomeni, da si ljudje v Posavju želimo nogometa in si zato zaslužimo prvoligaša. Veter v hrbet nam daje naš dvanajsti igralec, ki ga ves čas omenjamo, in ta je ključen, da imamo toliko točk. Podporo absolutno imamo, moralna je zelo močna, tista finančna malo manj, a stvari gredo na bolje," ostaja optimističen Blažinčič, ki se v teh dneh ukvarja s kadrovskimi vprašanji.

Danes ga čaka nekaj sestankov z igralci, po katerih bo bolj jasno, s kakšno zasedbo bo ekipa krenila v spomladanski del. V klubu bodo naredili vse, da večino nosilcev igre zadržijo, medtem ko ima verjetno nekaj fantov, ki ne igrajo ali igrajo manj, željo po odhodu, a teh vseeno ni veliko. Prav tako bodo odgovorni izpeljali nekaj prestopov v nasprotni smeri, o konkretnih imenih pa za zdaj ne govorijo.

krsko-krka1

MED PRVIMI, KER ŽELIJO NADOKNADITI ZAMUJENO
Krčani ničesar ne želijo prepustiti naključju in bodo priprave na drugi del sezone začeli med prvimi, zbor je napovedan za 6. januar.

"Zaradi igranja v dodatnih kvalifikacijah smo imeli najkrajše poletne priprave, zato so zimske res ključne. Stvari želimo pripeljati na pravo raven, saj nas že na začetku čaka nekaj zelo pomembnih tekem."

Do takrat si želijo v klubu že razrešiti večino nejasnosti v zvezi z igralskim kadrom, na katerega bodo računali spomladi. Če bodo vremenske razmere to dovoljevale, bodo posavski zeleno-beli večji del priprav opravili doma, ker želijo poslovati preudarno. V primeru slabšega vremena pa bodo iskali novo rešitev, seveda v okviru svojih denarnih zmožnosti. "Prav gotovo ne bo nič eksotičnega," je o tej temi povedal Boštjan Blažinčič.

krsko af
alesfevzer.com

PROSINEČKI LAHKO ODPRE MARSIKATERA VRATA
Pri novačenju igralcev bi lahko bila Krčanom v veliko pomoč tudi brata Prosinečki, s katerima je predsednik Blažinčič v odličnih odnosih.

"Robert je prišel iz Azerbajdžana in sva že bila v stiku, videli bomo, kaj se da narediti. On lahko odpre marsikatera vrata, od nas pa je odvisno, kaj lahko izpeljemo. Večkrat se zgodi, da se vse ustavi pri denarju, nekaterih stvari preprosto nismo sposobni realizirati. Hkrati se držimo zaobljube, da bomo igrali predvsem z domačim kadrom. Pripeljali smo nekaj okrepitev, okostje pa še vedno tvorijo domači fantje."

Poleg osvežitve igralskega kadra v klubu potrebujejo še kakšno novo moč v strokovnem štabu, saj je Krško zapustil dozdajšnji pomočnik trenerja Petroviča Mirko Smodej, ki bo po novem opravljal funkcijo športnega direktorja v Zavrču. "Nekaj smo že delali v tej smeri, a ni še nič konkretnega. Tomaž bo povedal svoje želje glede tega, mi pa se bomo potrudili, da jih uresničimo," je zaključil Blažinčič.

Članki iz rubrike